Drømmenes Kaptajn – Lyttelounge

Forlad vinterkulden for en stund og tag på langfart med Drømmenes Kaptajn i vores lyttelounge på M/S Museet for Søfart søndag 2. februar kl. 16.

Podcastserien ’Drømmenes Kaptajn’ er en lydrejse gennem Troels Kløvedals univers og de sidste 40 års danmarkshistorie. Den undersøger, hvorfor vi har brug for eventyrlige rollemodeller og drømme som viser os, at livet er større end hverdagens trommerum.

Serien former sig som en samtale på tværs af tid og rum mellem Troels Kløvedal (ungdomsoprørets eventyrer) og Susanna Sommer (barn af provinsen og 60’ernes nye middelklasse), og spænder de to livsformers drømme og længsler op mod hinanden. Havet blander sig også i samtalen med et sanseligt lyddesign, hvor knagende skibsdæk, måger, hvaler, celloer og undervandsuniverser sender fantasien på langfart.

‘Drømmenes Kaptajn’ fik prisen som årets bedste podcast i 2019 og samtalemosaikken er klippet sammen af alle de interviews, som Troels Kløvedal gav mellem 1978 og 2013.

Serien tegner et nuanceret portræt af Troels Kløvedal, hans tid og hele fundamentet for ungdomsoprøret. Samtidig tager den os med hjem bag ligusterhækken hos hjemmefødningene, der i 60’erne spandt sig ind i det nye middelklasseliv med realkreditlån, køkkenalrum og nyanlagte forstadsvillaveje.

Det hele fortalt så man forstår både ham der rejste ud, dem der blev hjemme og drømmene, der binder dem sammen.

Der vil være indrettet en hyggelig lyttelounge i museets auditorium, og efter en kort introduktion ved Susanna Sommer, afspilles podcastens første episode ’Hippieskibet’ og den sidste episode ‘Arven’. Det vil være muligt at købe snacks, vand og varme drikke.

Hvornår: Søndag d. 2. februar kl. 16.
Pris: Arrangementet er gratis når der er løst entre til museet.
Tilmeld dig her.

Hvor: M/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Inden arrangementet kan du opleve udstillingen ‘Frihedens Værksted – Kløvedal og livet med Nordkaperen’.
Udstillingen er udviklet af Naturhistorisk Museum og er støttet af Nordea-fonden.

Skriv et svar