Kunst Kino Charlottenborg

KUNST KINO:
Nina Beier & Marie Lund present ‘The Testimony’ og Louis Malle-klassikeren ‘Elevator til Skafottet’.

Onsdag 7.12, 17.00 på Charlottenborg. Arrangementet er gratis

Under navnet Kunst Kino inviterer Charlottenborgs til særlige filmvisninger, der i dialog med både kunstnere og filmskabere bevæger sig dér, hvor kunsten møder filmen og omvendt. Arrangementerne finder sted den første onsdag i hver måned – og er gratis.

Onsdag den 7.12 har vi inviteret billedkunstnerne Nina Beier & Marie Lund – der vil vise værket The Testimony , som er inspireret af Louise Malle-klassikeren Elevator til Skafottet, der ligeledes vil blive vist – og introduceret. Nina Beier & Marie Lund har sammen skabt en lang række værker, og i anledning af Beiers igangværende udstilling på Charlottenborg, viser de deres værk The Testimony (2009-10). Filmen består af et interview med de tidligere beboere fra et legendarisk kollektiv i London, hvortil dialogen oplæses – live – af en fortæller. Aftenen præsenteres af Marie Lund, som også viser inspirationskilden til værket, Louis Malles gennembrudsfilm, den atmosfæriske thriller Elevator til skafottet (1958), der med sin jazzede stil (og et soundtrack af Miles Davis) ligeledes var en af de store inspirationskilder for den franske nybølge.

Forfatter: Gunnvá Nolsøe

Cand. Mag. Visuel Kultur

Skriv et svar