Fernisering // Ting der måske forsvinder – Katrine Ussing & Peter Seeberg

Hjulpisker_katrine_ussing copy_1

Fernisering 5. november kl.17-19

Fra 6.-21. november præsenterer Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel udstillingen Ting der måske forsvinder med billeder af fotograf og instruktør Katrine Ussing og tekst af forfatter Peter Seeberg.

Udstillingen består af sort/hvide fotografier, tekst og en video.

Emnet for udstillingen er ting. Ting som vi stadig anvender og omgiver os med i hverdagen, men som vi måske snart vil holde op med at bruge, fordi der opstår ny teknik og nye livsmønstre.

De sort/hvide fotografier viser tingene, som de er blandt andre ting, deres tavse, dunkle liv på de pladser, som de nu engang indtager midt i hverdagen.
Videoen river tingene ud af deres sammenhæng, sætter dem i et uafgrænset, hvidt rum og betragter dem nøje.
Ordningsprincippet er alfabetet, dels som en smuk ting i sig selv bestående af 28 forskellige elementer, dels som grundlæggende for sprog og dermed væren.

Tekst og billeder er en del af et udstillingsprojekt skabt i samarbejde mellem Katrine Ussing, Peter Seeberg, Poul Ingemann og Dino Raymond Hansen til Fonden Kulturbro 2000. Seeberg skrev teksterne i december 1998 som et udkast og gik bort kort tid efter. Af denne grund er der flere tilfælde, hvor tekst og billede ikke harmonerer – en kunstnerisk beslutning taget i respekt for Peter Seebergs arbejde.

Facebook / Hjemmeside

Skriv et svar