Mikrofænomenologi, interviewteknik og kropslig hukommelse

O – Overgaden inviterer til talk om kognition og kunstnerisk metode med kunstner Helene Nymann og forsker Katrin Heimann 

Søndag 18. september kl. 14 

Fri entre – tilmelding er ikke nødvendig

Hvordan kan man, ved at stille hinanden spørgsmål, sætte ord på en kropslig hukommelse og dermed genkalde sanselige oplevelser og små sensationer, vi ikke var klar over, vi bar med os?

Vær med når forsker i kognition og underviser af mikrofænomenologi ved afdelingen Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet, Katrin Heimann, i samtale med udstillingsaktuelle Helene Nymann dykker ned i den særlige mikrofænomenologiske interviewteknik, der også omtales som “psykologiens mikroskop”. 

Denne interviewteknik er funderet i fænomenologien. Det er en metode, der kan anvendes til forskningsrelaterede projekter, i den kunstneriske proces og i særdeleshed i det offentlige rum for at nå ind til de finere lag af en sanselig oplevelse.

Metoden har Nymann benyttet i sit forskningsprojekt og i sit arbejde med udstillingen på O – Overgaden. Blandt andet har Nymann udfoldet helt nye perspektiver og forståelser af danseoplevelsen i udstillingens videoværk fra mikrofænomenologiske interviews med de tre dansere, som både har formet udviklingen af videoværket og bidraget til forskningsprojektet med nye forståelser om hukommelse og oplevelse.

Læs mere om udstillingen her:

https://www.overgaden.org/da/exhibitions/research-exhibition

Deltag selv i et mikrofænomenologisk interview i 1:1 session

Hvis du er interesseret i selv at afprøve mikrofænomenologiske interviews, kan du på fire tirsdage i udstillingsperioden tilmelde dig et 1:1 interview i udstillingen på O – Overgaden. Her vil Helene Nymann og forskere fra afdelingen Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet udføre mikrofænomenologiske interviews i 1:1 sessioner af ca. 40 minutters varighed.

Læs mere her:

https://www.overgaden.org/da/events/helene-nyman-micro-phenomenological-interviews

Helene Nymann: Kluddermor, 2022. Video, animation og lyd, 11:06 min. loop.
Installationsbillede fra Knots of Ecphore, O – Overgaden, 2022.
Foto: Laura Stamer

Skriv et svar