Ny udstilling og to kreative workshops på SMK

På fredag åbner SMK udstillingen Forbindelser: Danske kunstnere fra det tidligere Jugoslavien.

I åbningsweekenden (17.-18. sept.) afholder vi i den forbindelse to kreative workshops med to af kunstnerne som er med på udstillingen; Amel Ibrahimovi? og Ana Pavlovi?.

Kreativ workshop: Hjem, shelters og medfølelse med kunstner Amel Ibrahimovi?

I udstillingen kan du opleve værker af kunstner Amel Ibrahimovi?. Blandt andet en stor model af et hus, som hans far tegnede i 1997 umiddelbart efter konflikternes hærgen i Bosnien-Herzegovina. I arkitekturen fokuserer han på gæstfrihed og forsoning ved at kombinere en traditionel bosnisk byggestil for gæstgiveri med socialistiske idealer om kollektivt samvær og solidaritet. På at skabe et trygt sted.

I selskab med Amel Ibrahimovi? tegner vi små storyboard-striber ud fra egne personlige fortællinger, der udfolder, hvad et trygt sted kan være – både fysiske bygninger, omsorgsfulde personer og flyvske minder.

Læs mere: https://www.smk.dk/event/kreativ-workshop-hjem-shelters-og-medfoelelse/

Kreativ workshop: Miniatureverdener med kunstner Ana Pavlovi?

I udstillingen kan du træde ind i en kæmpestor kunstinstallation af kunstneren Ana Pavlovi?. Installationen forestiller en dansk skov skabt som en teaterscenografi. Som ”skuespillere” har kunstneren udklippet og forstørret fotografier af hendes familiemedlemmer og venner. Med værket fortæller Pavlovi? en ganske særlig og dybt personlig historie fra hendes liv.

I selskab med Ana Pavlovi? skaber vi vores egne miniatureverdener. Udstyret med blandt andet skalpel, papirkulisser, papkasse og personlige fotografier kan du udfolde en fortælling, en begivenhed eller et minde med et persongalleri fra dit eget liv sat ind i klassiske teaterkulisser.

Læs mere: https://www.smk.dk/event/kreativ-workshop-miniatureverdener/

Skriv et svar