Fernisering: Helene Schmitz – Thinking Like a Mountain

Helene Schmitz: Thinking Like a Mountain

Åbner på Fotografisk Center fredag den 30. august kl. 17 – 19

Opens at Fotografisk Center on Friday the 30th August 5 – 7

Den svenske fotograf Helene Schmitz (f. 1960) er optaget af forholdet mellem menneske og natur. I sit nyeste projekt, Thinking Like a Mountain, arbejder hun med de spor menneskets højteknologiske og industrielle udvinding af resourcer og energi sætter i landskabet. Hun har besøgt fire forskellige steder i Norden og undersøgt menneskeligt påvirkede forandringer af grundfjeld, skov, flod og varme kilder i Island og i det nordlige Sverige. Thinking Like a Mountain er fire serier af fortrinsvist analoge fotografier optaget med storformat kamera. Ved første øjekast smukke landskabsskildringer. Ved nærmere eftersyn uhyggelige vidnesbyrd om misbrugt natur.
Læs om udstillingen på vores hjemmeside.

Udstillingen Thinking Like a Mountain åbnes fredag den 30. august af kunsthistoriker Line Marie Thorsen fra Aarhus Universitet og vises frem til 20. oktober. Kunstneren vil være tilstede ved åbningen. I forbindelse med udstillingen publicerer Fotografisk Center en lille booklet, som indeholder et interview med Helene Schmitz af kunsthistoriker Camilla Kragelund.
Se Facebook-event for ferniseringen her

Helene Schmitz: Thinking Like a Mountain
Fotografisk Center
31. august til 20. oktober 2019

The Swedish photographer Helene Schmitz (b. 1960) is concerned with the relationship between man and nature. In her latest project, Thinking Like a Mountain, she works with the traces of human, high-tech and industrial extraction of resources and energy in the landscape. She has visited four different places in the Nordic countries and examined human-influenced changes in bedrock, forest, river and hot springs in Iceland and in northern Sweden. Thinking Like a Mountain is four series of mainly analog photographs taken with a large format camera. At first glance, beautiful scenes. Upon closer inspection, uncanny testimonies of nature abused.
Read about the exhibition on our homepage.

The exhibition Thinking Like a Mountain opens on Friday, August 30th and will be on display until October 20th The artist will be present at the opening. In connection with the exhibition, the Fotografisk Center publishes a small booklet containing an interview with Helene Schmitz by Camilla Kragelund.
See the Facebook event for the opening here

Helene Schmitz: Thinking Like a Mountain
Fotografisk Center
31th of august through 20th of october 2019

Fotografisk Center
Staldgade 16
DK – 1699 København V
+45 3393 0996
www.fotografiskcenter.dk

Åbningstider / Openings hours:
Ti. – fr. 12 – 18, to. 12 – 20, lø. – sø. 12 – 16
Tue. – Fri. 12 am – 6 pm., Thur. 12 am – 8 pm, Sat. – Sun. 12 am – 4pm

Skriv et svar