ARTIST TALK / Mette Kit Jensen

Møstings Hus inviterer indenfor til en aften under lysekronen med kunstner og skribent Mette Kit Jensen. 

Siden 2018 har Mette Kit Jensen været en fast del af den udstillingsjury, der er med til at tilrettelægge det årlige udstillings-program i Møstings Hus. Torsdag den 7. Februar kl. 19 er det muligt at høre mere om kunstnerens egen praksis i det offentlige rum. 

Gennem flere år har Mette Kit Jensen været optaget af ”at flanere” som kunstnerisk metode. 

En flanør er en dagdriver, et menneske, der nyder at drive rundt i byens gader. En tvetydig figur, på den ene side drevet af nysgerrighed og en trang til at komme tættere på virkeligheden, på den anden side flamboyant og iscenesat og dermed distanceret fra samme virkelighed. Begrebet er opstået i 1800-tallet hvor flanøren oprindelig var en mand. Mette Kit Jensen har sat sig for at definere en kvindelig flanør – en Flâneuse.

I andre sammenhænge involverer hun mennesker i sociale processer hvor gaden undersøges for nye perspektiver og betydninger. Hun er optaget af at mindske afstanden mellem liv, proces, værk, kunstner, publikum og omgivelser. I hendes deltagerbaserede projekter udfordrer hun deltagerne og involvere dem i komplekse situationer.

Værkerne udgør overgange mellem tekst, billede, lyd, objekter, installationer og handlinger.

Mette Kit Jensen har tidligere udstillet på en lang række udstillingssteder i Danmark og udlandet herunder: Scotty Interprises, Berlin De, Kunsthaus Hamburg DE, Halle für Kunst Lüneburg DE, Liverpool Independent Biennal UK, Planet22 Geneve CH og Berlin Alexanderplatz DE, Overgaden DK, Kunsthal Århus DK, Museet for Samtidskunst, Roskilde DK og Westwerk Hamburg. Hun har derudover kurateret internationale udstillinger i Danmark og Tyskland og har stor undervisnings-, workshops- og foredragserfaring fra Kunstakademier, Kunsthøjskoler, BGK’er, Museer mm. Siden januar 2018 har hun fungeret som klummeskribent på onlinemagasinet Kunsten.nu.
Uddannelse: Kunstakademiet i Hamburg & Det Kgl. Danske Kunstakademi.

Læs mere om kunstneren her: http://mettekitjensen.dk/

Entré: 40 kr. 
Tilmelding via billetto: https://bit.ly/2CWCY84

Skriv et svar