Charlottenborg Art Talk: Alicja Kwade & Minik Rosing + boglancering ‘In Aporie’

I forbindelse med Alicja Kwades soloudstilling ’Out of Ousia’ på Kunsthal Charlottenborg kan du onsdag den 30. januar kl. 17 opleve Alicja Kwade og geologisk professor Minik Rosing i en samtale om kunst og videnskab modereret af Marie Nipper efterfulgt af boglancering af ’In Aporie’.

Den Berlin-baserede kunstner Alicja Kwade (f. 1979, Katowice, Polen) har aldrig været bange for at gruble over gådefulde videnskabelige og matematiske spørgsmål i sine skulpturer og installationer såsom parallelle virkeligheder, det uendelige univers, sandsynlighedsregning og astronomiske ormehuller. Disse komplekse videnskabelige teorier er drivkraften bag hendes kunstneriske praksis.

Den grønlandske geolog Minik Rosing blev verdenskendt, da han beviste, at der var liv på jorden 300 millioner år før tidligere antaget, hvormed han revolutionerede vores kendskab til livets oprindelse på Jorden.

De udfolder sammen Kwades kunst i en samtale om, hvordan man kan bruge kunsten til videnskabelig udforskning og undersøgelse, om at udfordre videnskabens konventioner og dvæle ved det uvisse og universets uendelige muligheder. Samtalen er modereret af kurator på ’Out of Ousia’, Marie Nipper.

Efter talken fejrer vi udgivelsen af Alicja Kwades første monografi ’In Aporie’ med bobler i festsalen på Kunstakademiet. ’In Aporie’ er udgivet af forlagene Roulette Russe og Hatje Cantz med artikler af bl. a. Minik Rosing og Marie Nipper.

Der er gratis entré og alle er velkomne. Nærmere information her.

Læs mere om udstillingen her.

Forfatter: Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa, hvor der præsenteres et ambitiøst program bestående af udstillinger og events med stærkt internationalt fokus. Charlottenborgs program er delt op i tre sæsoner om året. Hver blok indeholder enten en stor gruppeudstilling eller en retrospektiv udstilling, samt mellem-stor soloudstilling og en række af events såsom artist talks, performances og videovisninger. De mange forskellige aktiviteter retter sig mod et bredt publikum både i og omkring København, som gør Charlottenborg til dét centrale samlingspunkt for samtidskunst i byen.

Skriv et svar