Fernisering: Numen/For Use “TAPE Copenhagen”

Installation view. Foto: Numen/For Use
Installation view. Foto: Numen/For Use

Kom og få et sneak-peek i tilblivelsen af den gigantiske tapekonstruktion, TAPE COPENHAGEN, der udfordrer arkitekturens konkrete former. Kunstnergruppen bag, Numen/For Use, fortæller om projektet og tilblivelsesprocessen. Projektet præsenteres i samarbejde med Metropolis Festival.

Fredag d. 14. august kl. 17-19 i Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads 10, København K

Med TAPE Copenhagen transformerer Numen/For Use tape, 40 km i alt, til et organisk væv af gange udspændt imellem kunsthallens søjler. Deres installation er et fascinerende spil mellem tyngde og tilsyneladende vægtløshed, og mellem lys og skygge, når personer bevæger sig rundt i det delvist transparente væv. Man kan nøjes med at betragte konstruktionen nedefra, eller man kan kravle gennem dens hulrum og tunneller i en kropslig, svævende oplevelse. Værket giver os på den måde mulighed for at sanse Nikolaj Kunsthal på en ny og anderledes måde.

Som kollektiv arbejder Numen/For Use indenfor kunst, scenografi, industrielt og rumligt design med forskellige materialer og udtryk. Gruppen består af Sven Jonke, Christoph Katzler og Nikola Radeljkovi? og blev dannet i 1998. Inspireret af den tyske filosof Immanuel Kants tanker om den fysiske verden og idealverdenen, dvs. på den ene side tingene i sig selv (numen) og vores oplevelse heraf (phenomena), arbejder Numen/For Use med at omforme en konkret og velkendt brugsting som tapen til et helt nyt og anderledes fænomen.

TAPE – projektet er tidligere blevet vist på Palais de Tokyo i Paris (2014) og Federation Square i Melbourne (2012). Nu kommer værket til København og bliver skabt til kunsthallens særlige ramme.

TAPE Copenhagen præsenteres som en del af Metropolis – festival for kunst og performance i byens rum arrangeret af Københavns Internationale Teater.

Praktisk

Udstillingsperiode: lørdag d. 15. august til søndag d. 23. august 2015, alle dage inkl. mandag kl. 10-22.
Pris: Gratis fernisering. Øvrige dage: 50 kr.

 

 

Skriv et svar