Konference, keynotes: W.J.T. Mitchell, Thierry de Duve, Morten Kyndrup og Jonathan Harris

Reassessing Modernism

NYE PERSPEKTIVER PÅ MODERNISM

Mod en udvidet forståelse i det 21. århundrede

Hermed invitation til konferencen Reassessing Modernism på ARoS Aarhus Kunstmuseum 24.-25. april 2014

Keynotes: W.J.T. Mitchell, Thierry de Duve, Morten Kyndrup og Jonathan Harris

Fuldt program findes vedhæftet her: Reassessing Modernism

Konferencen håber at inspirere fremtidig forskning i modernisme. Den ønsker at sætte fokus på nye perspektiver, relationer og kontekster, gennem hvilke modernistisk kunst kan belyses.

Konferencen afholdes på ARoS – hvor en af Danmarks fineste samlinger af modernistisk maleri har til huse – og har derfor et naturligt fokus på emner relateret til modernisme og billedkunst. Den indbyder desuden til diskussion og udforskning af modernismens øvrige facetter og åbner således modernismebegrebet i et internationalt perspektiv, som inviterer til kritisk refleksion over: relationen mellem modernisme og kunsthistorie/kunstkritik, modernisme og æstetik, modernisme og historie, modernisme og samfund, modernisme og populærkultur, modernisme og politik, modernisme og feminisme, modernisme og postmodernisme, modernisme og avantgardisme. Hvornår og hvad var modernisme, hvordan kan man forstå den i dag – og i fremtiden?

Registrering: Deltagergebyr 100 kr. (inkluderer entré til museet samt frokost/kaffe begge dage) betales via aros.safeticket.dk senest 21. april . For yderligere information kontakt lp@nullaros.dk

Konferencen er tilrettelagt i et samarbejde mellem ARoS Aarhus Kunstmuseum og Aarhus Universitet og er finansieret med generøs støtte fra Kulturstyrelsen.

 

Skriv et svar