Eksklusiv aften med ny videokunst og artist talk på ARKEN

Onsdag den 25. september kan man læne sig tilbage i biografmørket og opleve tankevækkende, humoristisk og politisk videokunst på ARKEN. Museet i Ishøj inviterer til eksklusiv videoscreening og artist talk med nogle af tidens etablerede og fremadstormende kunstnere fra Danmark og Rumænien. Det sker i anledning af museets aktuelle udstilling med rumænsk samtidskunst – HOTSPOT CLUJ.

Under titlen COME TOGETHER inviterer kunstmuseet ARKEN til videoscreening og efterfølgende artist talk med nogle af de kunstnere, der er med til at tegne den danske og rumænske videokunstscene lige nu. Oplev videokunstens alsidighed med både alvorlige, smukke, humoristiske, politiske og personlige værker. Efter screeningen vil den rumænske kunstner Ciprian Muresan og danske Gudrun Hasle tale om deres værker og om, hvad der rører sig inden for videokunsten i Rumænien og Danmark. Få et sjældent indblik i forskelle og ligheder mellem to kunstnere, kunstscener og nationer, når de to kunstnere sættes i stævne på ARKEN.

Arrangementet finder sted i ARKENs filmsal onsdag den 25. september kl. 17-20 og er gratis for gæster med entré til museet. ARKEN serverer suppe og en øl eller vand i pausen.

Der vil blive vist videoer af: Sonja Lillebæk Christensen, Radu Comsa, Søren Thilo Funder, Mihai Grecu, Gudrun Hasle, Jesper Just, Sebastian Moldovan, Ciprian Muresan, Gabriela Vanga og Marie Rømer Westh.

Aftenens program kl. 17-20
17.00: Velkomst – introduktion til programmet v. udstillingsassistent Ann-Kathrine Skjødt
17.10: Videovisning – første del
18.15: Pause – ARKEN serverer suppe og en øl eller vand
18.40: Videovisning – anden del
19.30: Artist talk – Gudrun Hasle og Ciprian Mure?an

Om Ciprian Muresan
Den rumænske kunstner Ciprian Muresan f. 1977 er uddannet fra Universitetet for Kunst og Design i byen Cluj. Hans værker har mange udtryksformer: skulptur, film, video, fotografi, arbejder på papir og installationer. Muresan refererer i sin kunst til både religiøse og politiske temaer, nationale og globale emner samt fin- og populærkultur.

Om Gudrun Hasle
Gudrun Hasle f. 1979 er dansk billedkunstner og uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun arbejder især med udgangspunkt i sit eget liv og sin ordblindhed i broderier og videoværker.

Om HOTSPOT CLUJ – Ny rumænsk kunst
Udstillingen sætter spot på samtidskunst fra Rumænien gennem et udvalg af kunstnere, der arbejder i byen Cluj med en fælles bevidsthed om fortiden. De var børn under Nicolae Ceausescus regime, der fik sin brutale afslutning i 1989, og de er blevet voksne i den postkommunistiske eftertid. Deres erfaringer med at leve et liv, der er spændt ud mellem orden og kaos, utopi og dystopi, er afgørende for den kunst, de skaber.

Skriv et svar