Louisiana Lecture 18.9.: Yoko Onos film – ved forfatter og filmmager Lars Movin

Onsdag den 18. september kl. 20
Ved Lars Movin, forfatter og filmmager:
Smil, jomfruer og medievoldtægt – Yoko Onos film

Fra 1966 til 1982 skabte Yoko Ono omkring tyve film og videoer. I de år havde Yoko Ono nære relationer til avantgardescenen i Japan, New York, London og Europa – herunder også til miljøet omkring undergrundsfilm – men selv om flere af hendes filmiske værker blev til med afsæt i de grupperinger, hun indgik i – især Fluxus – er det kendetegnende, at hun som filmkunstner stod relativt alene og først og fremmest refererede til sit eget arbejde inden for andre kategorier: konceptkunst, musik etc.
Med udgangspunkt i filmeksempler skitserer Lars Movin Yoko Onos placering i såvel den amerikanske eksperimentalfilms historie som på datidens kunstscene. Men først og fremmest vil han lave en overflyvning af Yoko Onos filmiske produktion og slå ned på nogle af de titler, der hører til hendes absolutte hovedværker – uanset materiale og kategori.
Louisiana Lecture er gratis for museets gæster. Pladsreservation på: www.louisiana.dk.
Gebyr 10 kr.

Udstillingen vises frem til den 29. september!

Udstillingen YOKO ONO – HALF-A-WIND SHOW – A RETROSPECTIVE er arrangeret i samarbejde med Schirn Kunsthalle Frankfurt og vises efterfølgende på Kunsthalle Krems i Østrig og Guggenheim Museum i Bilbao. Udstillingen er kurateret af Ingrid Pfeiffer, Schirn Kunsthalle Frankfurt.

Bodum. Hovedsponsor for Louisiana.
Realdania. Sponsor for Louisianas arkitekturudstillinger.

Forfatter: Susanne Hartz

Pressechef Louisiana

Skriv et svar