Lilith Performance Studio presenterar två sex veckor långa publikinteraktiva performance på Malmö Konsthall under utställningen 24 SPACES – en kakofoni.

 Happy Yingmei

Under utställningen 24 SPACES- en kakafoni på Malmö Konsthall presenterar Lilith Performance Studio två storskaliga performance av Donna Huanca (US) och Yingmei Duan (CH) där publiken bjuds in att delta på olika sätt.

Donna Huanca (US) Raw Material
Datum: 3 maj- 16 juni
Plats: Malmö Konsthall, vid sidan av Öresundstågstationen Triangeln
Öppettider: kl. 11-17 ons – sön. Klockan 12, 14 och 16 släpps en frivillig besökare in i vitrinen under minimum 30 min. Alla konsthallsbesökare välkomnas att ta med sig en gåva i form av ett objekt, kläder eller något annat föremål till konstnären.
Fri entré

Yingmei Duan (CH) Happy Yingmei
3 maj – 7 maj, 5 juli -18 aug
Plats: Malmö Konsthall, vid sidan av Öresundstågstationen Triangeln
Öppettider: kl. 11-17 ons – sön
Fri entré

Donna Huanca (f.1980 i Chicago, USA) – Raw Material
I performancen Raw Material är Donna Huanca exponerad för publikens blickar i sex veckor inuti en stor glasvitrin, där hon själv inte kan se ut.

Huanca gör en installationsperformance där betraktarna ges möjlighet att vara hennes råmaterial och bjuds in i vitrinen en och en utifrån vissa regler och överenskommelser. I hennes studio blir de ett objekt, en modell, en röst eller en samtalspartner. All konsthallspublik ombeds att ta med sig en gåva i form av ett objekt, kläder, tyg eller andra föremål som de kan lägga in genom en lucka i vitrinen för att bidra och initiera en utgångspunkt i Huancas skapande och i mötet mellan henne och betraktaren.

Yingmei Duan (f. 1969 i Kina)- Happy Yingmei
I Happy Yingmei stiger publiken in genom en liten dörröppning till Duans sagovärld. Den utspelar sig i en mörk skogsglänta där Duan själv står och delar ut hanskrivna önskningar och uppmaningar till en och en av besökarna.
Happy Yingmei har inspirerats av sagan Den lyckliga prinsen av Oscar Wilde – en berättelse om en gyllene staty som blir vän med en svala. Tillsammans tillför de lycka till andra, såväl i livet som i döden.
Happy Yingmei producerades och visades för första gången på Lilith Performance Studios Performance Event 2011. Den har även visats på Hayward Gallery i London 2012 och kommer visas på Sydneybiennalen 2014.

Lilith Performance Studio är Europas första renodlade studio och arena för bildkonstperformance. Studion skapar nya storskaliga performanceverk från idé till presentation genom att bjuda in bildkonstnärer för att på plats förverkliga performance i ett nära samarbete med studion.
Sedan starten har Lilith Performance Studio producerat över 30 storskalig platsspecifika performance I samarbete med konstnärer från hela världen.
Studion drivs av konstnärerna och de konstnärliga ledarna Elin Lundgren och Petter Pettersson.

För mer info: info@nulllilithperformancestudio.com Tel:+464078997 www.lilithperformancestudio.com

Facebook: http://www.facebook.com/LilithPerformanceStudio
Twitter: https://twitter.com/lilith_studio

Forfatter: Lilith

Lilith Performance Studio är Europas första renodlade studio och arena för bildkonstperformance. Studion skapar nya storskaliga performanceverk från idé till presentation genom att bjuda in bildkonstnärer för att på plats förverkliga performance i ett nära samarbete med studion. Sedan starten har Lilith Performance Studio producerat över 30 storskalig platsspecifika performance I samarbete med konstnärer från hela världen. Studion drivs av konstnärerna och de konstnärliga ledarna Elin Lundgren och Petter Pettersson.

Skriv et svar