Nuuk Underground! – Grønlandisering og globalisering i populærmusik fra Grønland

– ved ph.d.-Studerende på Afdeling for Minoritetsstudier på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier Andreas Otte om projektet ”Musikken i Grønland og Grønland i Musikken”, som er finansieret af Kommissionen for Videnskabelige Undersøgelser i Grønland. Andreas Otte er desuden bassist i det primært Nuuk-basserede band Nanook.
gr_nlandDen grønlandske populærmusik er opstået som et udslag af lokale globaliseringsprocesser. Samtidig har grønlandske musikere meget tidligt fokuseret på at give lokal populærmusik grønlandsk identitet. Ved gennemgang af tendenser og eksempler fra den grønlandske populærmusikhistorie, belyses nationens rolle i musikken, i forhold til begreber som anti-imperialisme, branding og kosmopolitisme.      
 
Arrangementet er en del af fakultetsbibliotekets liT.house PhD Platform – hvor Ph.d. studerende kan kommunikere deres forskning.
Sted: Det Humanistiske Fakultesbibliotek. Tid: Ons, 08.05.2013 – 12:30 – 13:10
logo_humsiden

Skriv et svar