Ny udstilling på Louisiana: Klee & Cobra

Klee & Cobra
30. september 2011 – 8. januar 2012

Cobras forvaltning af arven efter Paul Klee, som i vid udstrækning har været ukendt, er omdrejningspunktet for Louisianas store efterårsudstilling, som i en sammenstilling viser hen ved 120 værkeraf Klee og et lignende antal Cobra-værker – altså alt i alt ca. 250 værker.
Udstillingen udforsker for første gang forholdet mellem Cobra-bevægelsen(1948-51) og den schweiziske kunstner Paul Klees (1879-1940) arbejder og kunstneriske tænkning. For kunstnere som Asger Jorn, Carl- Henning Pedersen, Ejler Bille og Corneille synes Klees kunst efter krigen at vise vejen frem. De mødte hans værker i publikationer allerede i 1930’erne; senere kom de første udstillinger i Danmark og Holland og – mest betydningsfuldt – den siden legendariske visning af flere end 300 af Klees værker på Stedelijk Museum i Amsterdam i 1948. De danske abstrakte kunstnere søgte som Klee umiddelbarheden og spontaniteten i barnets enkle og kraftfulde udtryk, og opdagelsen af børns evne til at udtrykke sig i billeder var en vigtig kilde til kunstnerisk inspiration for både Klee og Cobra-malerne.
Se mere på www.louisiana.dk – her kan du bl.a. tilmelde dig Louisianas nyhedsbrev.
Du kan også følge Louisiana på Facebook.

Venlig hilsen
Louisiana / Susanne Hartz
Pressechef

Forfatter: Susanne Hartz

Pressechef Louisiana

Skriv et svar