Lydperformance: Tristan Perich og Lesley Flanigan


Der er lagt op til en både hypnotisk og poetisk musikalsk oplevelse, når lydkunstnerne Tristan Perich og Lesley Flanigan fra New York gæster Overgaden. Cellisten Mariel Roberts indleder aftenen med opførelsen af en ny komposition af Perich, hvor dennes karakteristiske 1-bit musik kombineres med cello, hvorefter Lesley Flanigan skaber et forførende lydtæppe af den akustiske feedback fra højtalerne og hendes egen stemme.

Fra kl. 17.30 vil der være billig bar, så kig forbi til en fyraftensøl og en lydoplevelse ud over det sædvanlige. Gratis entré.

Tid: 29. september kl. 18-19
Sted: Overgaden, Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K
——————————————————–
Mere om kunstnerne:
TRISTAN PERICH
Tristan Perich er inspireret af matematikken og fysikkens æstetik, og hans arbejde er baseret på undersøgelser af de grundlæggende elementer i elektronisk lyd. Siden 2004 har han arbejdet med 1-bit lydbølger, som er den mest simple digitale lydmanifestation, hvor data frembringer lyd, uden at andre komponenter griber ind i lydbilledet. Hans album “1-Bit Music” fra 2004 var det første nogensinde, der blev udgivet som mikrochip, og hans værker, der kobler 1-bit electronics med traditionelle former for musik og visuel kunst, har været vist verden over, heriblandt på Sonar, Ars Electronica, Whitney Museum og bitforms gallery. Mere info: www.tristanperich.com

LESLEY FLANIGAN
Kunstneren og vokalisten Lesley Flanigan arbejder skulpturelt med den elektroniske lyd og anvender støj såvel som tone som materiale. Omgivet af kabler, højtalere og mikrofoner kombinerer hun den akustiske feedback fra højtalerne med sin egen stemme og skaber ud af dette en musik, der omfavner selve processens transparens. Om hendes værker skriver ArtsCriticATL: “Flanigans optræden er ladet med filosofiske ideer og slører ofte grænserne mellem musik, støj, skulptur og performancekunst. Hendes værker har været vist på en række kunstinstitutioner og festivaler, heriblandt på Sonar, Guggenheim Museum, Museet for Samtidskunst i Roskilde og HBC i Berlin. Mere info: www.lesleyflanigan.com

Skriv et svar