ATLAS – nyt magasin tager nettet alvorligt

ATLAS –
nyt magasin tager nettet alvorligt
I forsommeren 2010 blev magasinet ATLAS en realitet på nettet. Kort fortalt er redaktionen af den holdning, at verden er stor og mediebilledet i Danmark er mærkeligt småt. Vi mener, at danske læsere har fortjent et magasin, der behandler danske og internationale forhold – både samfundsmæssig og kulturelle – med nysgerrighed, seriøsitet og et skævt blik for tingenes tilstand. Og det uden at sigte efter laveste fællesnævner.
Artikler og analyser suppleres af en selektiv guide til kulturelle begivenheder, udgivelser, præmierer og generelle skøre indfald samlet i kategorien ”kort nyt”.

Vi ser ATLAS som et nødvendigt alternativ til den eksisterende presse og et tilbud til den seriøse læser. Og så er det kvit, frit og ligger gratis på nettet. Det eneste vi beder om er, at vi bliver læst. ATLAS bliver løbende opdateret, og bringer tre til fem artikler om ugen.

Man finder ATLAS på : www.atlasmag.dk

I forsommeren 2010 blev magasinet ATLAS en realitet på nettet. Kort fortalt er redaktionen af den holdning, at verden er stor og mediebilledet i Danmark er mærkeligt småt. Vi mener, at danske læsere har fortjent et magasin, der behandler danske og internationale forhold – både samfundsmæssig og kulturelle – med nysgerrighed, seriøsitet og et skævt blik for tingenes tilstand. Og det uden at sigte efter laveste fællesnævner.
Artikler og analyser suppleres af en selektiv guide til kulturelle begivenheder, udgivelser, præmierer og generelle skøre indfald samlet i kategorien ”kort nyt”
Siden opstarten har vi skrevet om Yakusaen i Japan, været på folkedrabsferie i Auschwitz, taget på voodoo-reportage i Haiti, fulgt i kølvandet på Spaniens svar på Don Corleone, anmeldt Jonathan Lethems roman om et udsyret New York City, analyseret amerikanske militærs whizz kid i Irak og Afganistan, beskrevet avantgard-jazz’ens tilstand gennem et portræt af Art Ensemble of Chicago,  brugt militæranalyse på VM i Sydafrika, bragt billedserier fra Sao Paulos skyggeside og portrætteret rock’n’roll-æstetikeren Anton Corbijn. Blandt meget mere.
Vi ser ATLAS som et nødvendigt alternativ til den eksisterende presse og et tilbud til den seriøse læser. Og så er det kvit, frit og ligger gratis på nettet. Det eneste vi beder om er, at vi bliver læst. ATLAS bliver løbende opdateret, og bringer tre til fem artikler om ugen.
Man finder ATLAS på : www.atlasmag.dk
Et udpluk af artikler :
/ af Kristoffer Granov
Den engelske filosof Simon Critchley er noget så sjældent som en filosof med fortid som punkmusiker. Måske kan man endda finde ligheder mellem hans tænkning og hans modkulturelle rødder? I hvert fald tænker Critchley kamplystent, og hans diagnoser er hårdtslående. Om hans medicin har samme slagkraft er måske mere tvivlsomt. ATLAS har mødt filosoffen.
/ af Tobias Havmand
Narkoens strøm gennem Latinamerika og op mod den store nabo mod nord river mere eller mindre alting med sig; penge, mennesker – og nationer. Narkoen er for længst holdt op med blot at være en sten i skoen på Amerikas politikere, i dag definerer det politikker og de geopolitiske forhold mellem de to kontinenters lande
/ af Morten Wilhelm Scholz
Bespist. ATLAS har lagt vejen forbi et udvalg af Londons restauranter. Første spisested på listen er nyklassikeren St. JOHN Bar and Restaurant, der har gjort det til en æressag at genoprette det forliste engelske imperium på menukortet.
/ af Mattias Blicher
Houllebeqcs ekstreme og misantropiske livssyn har bredt sig til lærredet; fransk filmkunst er de sidste ti år blevet ramt af en omsiggribende brug af ekstremiteter – en detaljeret udpensling af sex, vold og død og skærende, ubehageligt klarsyn. Fænomenet er blevet døbt ’new french extremity’
Redaktionen
ATLAS blev grundlagt i foråret 2010 af Kristoffer Granov, Tobias Havmand og Morten Wilhelm Scholz. Kristoffer Granov, 32, er filosof og professionel gnavpot. Tobias Havmand, 32, er journalist med speciale i udlands- og featureartikler. Morten Wilhelm Scholz, 36, er cand.mag. i Idehistorie/Moderne Kultur og anmelder.

Redaktionen bag magasinet blev for nyligt udnævnt til at være blandt fremtidens medie-talenter udnævnt påNew Medie Days 2010

Vi er desuden altid interesserede i at høre fra studerende med noget
på hjertet, en interessant artikel i skrivebordsskuffen eller en
eksamensopgave som de kunne forestille sig kunne skrives om til en
fængende artikel. I så tilfælde er man velkommen til at kontakte os
på: atlas@nullatlasmag.dk

Vh ATLAS-redaktionen

Skriv et svar