Udstillingspraktikant – Kulturhistoriske udstillinger i Den Sorte Diamant

Kulturafdelingen i Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek, søger en praktikant til foråret 2011, der har lyst til at prøve kræfter med nogle af de mange opgaver, som findes i forbindelse med skabelsen af en udstilling.

Du vil komme til at fungere i tæt samarbejde med vores udstillingsarkitekt og –koordinator samt udstillingsassistent, men det forventes også, at du kan arbejde selvstændigt og formår at igangsætte og fuldføre projekter.

De kulturhistoriske udstillinger baserer sig primært på Det Kongelige Biblioteks store samlinger af bøger og håndskrifter, kort og billeder. Men ofte lånes der også materiale udefra der relaterer sig til de emneområder, bibliotekets egne samlinger kan belyse.

Udstillingsarbejdet på Det Kongelige Bibliotek er meget varieret, og som praktikant vil det være muligt at få et bredt indblik i dets forskellige niveauer og opgaver. I foråret 2011 åbner vi to nye udstillinger, og derfor vil praktikforløbet være en chance for at få indblik i, hvad der skal til for at løfte en udstilling fra tegnebrættet til en faktisk rumlig størrelse, der står klar til at modtage sine besøgende.

I februar åbner ”Det Største og Det Mindste”, en poetisk og sanselig udstilling om menneskets plads i universet, og i maj er det den minimalistiske og grafiske udstilling ”Carsten Niebuhr – Den Arabiske Rejse”, der markerer 250-året for den danske opdagelsesrejse.

 Af konkrete opgaver i praktikforløbet kan nævnes:

  • Deltage i koordineringen af udstillingernes opbygning, samt i selve opbygningen
  • Indhente materiale- og løsningstilbud til udstillingerne hos leverandører
  • Deltage i konstruktionen af den visuelle formidling i udstillingen
  • Kommunikation og samarbejde med de mange både interne og eksterne instanser, der medvirker til at få en udstilling op at stå (herunder også lyssætning)
  • Andre daglige ad hoc opgaver.

Få et indtryk af vores arbejde på www.kb.dk under Den Sorte Diamant, Kulturafdelingen. 

Ansøgningsfrist: 6. januar 2011 (på nedenstående e-mail eller postadresse)

Praktikstart: 31. januar 2011 eller efter aftale

Arbejdstid: 37 timer ugentligt eller efter aftale

Praktikophold: Min. 3½ mdr. – gerne 6 mdr.

For yderligere information kontakt:

Christina Back (Arkitekt MAA)

Kulturafdelingen

Det Kongelige Bibliotek

P.O. Box 2149

DK1016 København K

Telefon: 33 47 42 26

E-mail: chrb@nullkb.dk

Skriv et svar