Lydkunst: Oplev Jacob Kirkegaard og Niels Lyhne Løkkegaard på ALICE

Oplev et lydunivers af en anden verden, når to toneangivende danske lydkunstnere og komponister uropfører 45 minutter langt værk på 10 tonegeneratorer.

Onsdag, 23. maj på ALICE, Nørre Allé 7, 2200 Kbh N
Dørene åbner: kl. 19:00
Koncerten starter: kl. 20:00
Pris: 110 dkk inkl. gebyr

Info & billetter her
Facebook-event her

De to danske lydkunstnere Niels Lyhne Løkkegaard og Jacob Kirkegaard, har med adskillige samarbejder udvidet og udfordret deres lytteres soniske horisont.Værkerne tæller alt fra lydinstallationer og udgivelser, deriblandt den uovertrufne Descending (Important Records, 2017). “Sine sweep for 10 oscillators”, det 45 minutter lange lydværk, som er skrevet for 10 (!) B&O TG-7 tonegenerator, er det hidtil mest intense samarbejde Løkkegaard og Kirkegaard har bedrevet. Foruden verdenspremieren på “Sine sweep for 10 oscillators”, har du denne aften på Alice en sjælden chance for at opleve to andre liveopførelser.

Thrum (af Jacob Kirkegaard)

For Jacob Kirkegaard findes der musik overalt. Han undersøger den potentielle musikalitet i skjulte lydlag i miljøet, og med sin nysgerrige tilgang til komposition og avanceret, hjemmebygget optageudstyr, skaber han fascinerende og intime lydværker. Ud af optagelser af bl.a. vulkanjord, islag og øde landskaber, har han sammensat forunderligt smukke soundscapes. Denne aften opfører han værket “Thrum” – et lydportræt af den industrielle sektion på Afrikas største udendørs marked, Merkato, i Addis Ababa, Etiopien.

Polyzygotic plays Harmonia III (by Niels Lyhne Løkkegaard)

Inden for dansk lydkunst har Niels Lyhne Løkkegaard været banebrydende i sin udforskning af grænserne for, hvordan vi forstår musik, lytning og lyd. Bl.a. har han med projektet ‘Musik for det indre øre’ overladet skabelsen af værket til lytteren, ligesom han med serien SOUND X SOUND skubber til grænserne for, hvordan et instrument kan lyde, hvis man mangedobler det. På Alice kan du opleve værket “Polyzygotic plays Harmonia III” – et værk for 4 kromatiske harper opført af Løkkegaards nye orkester Polyzygotic – bestående af Anders Vestergaard, Greta Eacott, Henrik Pultz Melbye & Niels Lyhne Løkkegaard.

 

Skriv et svar