Debat: Arktis i kunstens spejl / Stephanie von Spreter og Martin Breum

Fredag den 25. maj kl. 15 – 16.30 i Fotografisk Center
Med kurator Stephanie von Spreter (DE/NO) og journalist og forfatter Martin Breum (DK)(English version below)

Arktis er et område, som længe har været omgærdet af myter og fortællinger. Fra 1800-tallets europæiske opdagelsesrejsende og polarforskere til vore dages klimaaktivister har Arktis været omdrejningspunkt for divergerende interesser og en zone for konflikt. Arktis har længe optaget kunstnere, og mange billedkunstnere har ikke mindst i de senere år lavet projekter, som omhandler såvel polarhistorie som nutidens miljømæssige udfordringer. Udstillingen ”For a gentle song would not shake us if we had never heard a loud one” drejer sig om Arktis. Her viser otte billedkunstnere deres personlige vinkel på et område og dets historie.

Til debatten ”Arktis i kunstens spejl” ønsker vi sætte fokus på, om billedkunst kan italesætte problematikker på en anden måde og måske nå et andet publikum end fx journalistikken kan gøre det. Mød kuratoren af udstillingen Stephanie von Spreter og journalist med speciale i Arktis Martin Breum til en debat om, hvordan og hvornår kunsten kan gøre en forskel.

Arrangementet foregår på engelsk og koster 50 kr. inkl. entré til udstillingen og et glas vin. Gratis for medlemmer af Fotografisk Center. Tilmelding: 3393 0996 eller info@nullfotografiskcenter.dk

Facebook-begivenhed her

English:
The exhibition “For a gentle song would not shake us if we had never heard a loud one” is inspired by stories of the Arctic. Through photography, video, and installation, seven Nordic and one American artist each provide their interpretations of an area that, if any, has been the object of both literary and scientific projections. With this debate on The Arctic reflected in the Arts we ask questions regarding whether or not visual arts can adress issues and maybe meet other audiences than journalism can. Meet curator Stephanie von Spreter and journalist and writer Martin Breum debating how and when art can make a difference.

The debate will be in English. Price: 50 DKK including entrance fee and a glass of wine. Free for members of Fotografisk Center and Dansk Journalistforbund. Registration: info@nullfotografiskcenter.dk or 33930996.

Skriv et svar