DOSTOJEVSKIJ I KØBENHAVN. BYVANDRING.

Oplev verdensforfatteren Fjodor Dostojevskijs København som han må have set byen i oktober måneds smukke efterår. Historisk byvandring tager afsæt i bestselleren ”En fortælling omkring Fjodor Mikhailovitj Dostojevskijs besøg i København, 1865 …”

Berømte og berygtede gader og palæer i København er omdrejningspunktet for fortællingen om Dostojevskijs besøg hvor den store forfatter, en diplomat, en ortodoks præst og en dansk prinsesses liv personligt blev hvirvlet ind i hinandens videre skæbner.

HVORNÅR: Hver søndag kl. 14 fra 06. okt. og frem til 03. nov. 2024

Vi opsøger de privatadresser hvor det kejserlige diplomati residerede i byens gamle gader og oplev den fængslende og bemærkelsesværdige tidslomme, hvori Dostojevskij skrev på ”Forbrydelse og straf”.

MØDESTED: Monumentet af digteren Adam Oehlenschläger af H. W. Bissen & C. Hansen ved Det Kongelige Teater – Gamle Scene
KØB DINE BILLETTER HER

Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskij (1821-1881) forfatterskab er universelt. Han regnes i dag for en af verdens største forfattere og hovedværkerne ”Forbrydelse og straf” (1866), ”Idioten” (1869), ”Et latterligt menneskes drøm”(1877) og ”Brødrene Karamazov” (1880) er klassikere der henrykker læsere verden over. Dostojevskij viser os menneskets sammensatte væsen på godt og ondt.

” … København vil præsentere dig for mange interessante ting, de lokale museer er vidunderlige, området langs Øresund er smukt, Sverige er kun et stenkast væk. Du bor selvfølgelig hos mig, og sammen vil vi erindre fortiden …

Baron Aleksander Wrangel til Fjodor Dostojevskij, 1865

Bogen “En fortælling omkring Fjodor Mikhailovitj Dostojevskijs besøg i København, 1865 … ” er skrevet af duoen Melnikov & Jørgensen, som igennem det seneste årti på fremragende vis har bidraget til dansk teater med et markant scenekunstnerisk udtryk med teatertrilogien “Dostojevskij på scenen”.

Se mere www.fjodordostojevskij.dk 

Skriv et svar