Fernisering: Sangría Valentino – A Saturated Field of Visibility

© Sangría Valentino, uden titel, 2022

Fotografisk Centers udstillingsplatform Breaking præsenterer ny udstilling på platformen for upcoming fotokunstnere og nye kamerabaserede talenter.

FERNISERING 9. september kl. 16-18
UDSTILLINGSPERIODE 10. september – 17. december 2023

PROGRAM
16.30 Velkomst v. Breaking
17.00 Samtale med Sangría Valentino

OM UDSTILLINGEN
Gennem en fotografisk udforskning, der strækker sig fra 2018 til 2023, undersøger projektet A Saturated Field of Visibility opfattelser af fotografi, semiotik og queerteori. Dybdegående og metodisk afdækker projektet, hvad der kan læses som en queer (over)flade, en queer krop og et queer materiale, og er således optaget af at finde en queer tilstedeværelse foran kameraet.

Udstillingen A Saturated Field of Visibility præsenterer et udvalg af de mange visuelle aspekter, som projektet udfolder. Udstillingen viser en søgen efter de æstetiske elementer og byggesten, der danner grundlaget for, hvad der på engelsk betegnes som queer photography. For er det blikket, materialet, kroppen, helheden eller det komplekse samspil mellem dem, der skaber en aflæsning og fortolkning af det, der er queer?

Udstillingen rejser spørgsmål om, hvordan (queer)kroppen og seksualiteten er forbundet med, repræsenteret i og relaterer sig til fotografiet i nutidens kontekst. Herunder også hvordan fotografiet udveksles, produceres og konsumeres i samtidens ultraopmærksomme og teknologisk drevne fotografiske miljø, der er præget af flygtige blikke, store mængder billeder og avancerede teknologier. Det er en udstilling, der udfordrer vores konventionelle opfattelse af køn, identitet, repræsentation og æstetik – og sammensmeltningen af disse.

Udstillingen A Saturated Field of Visibility er støttet af Kulturdirektoratet i Norge.

OM KUNSTNEREN
Sangría Valentino (han/de, født i Silkeborg, baseret mellem Bergen og København) er en dansk kunstner, der dimitterede fra Master of Fine Art på Kunstakademiet i Bergen i 2023. Valentino har desuden en bachelor i fotografi fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og School of Image Arts, Toronto Metropolitan University samt et Gender Certificate fra Visuel Kultur og Køn, seksualitet og forskellighed fra Københavns Universitet.

I sin praksis beskæftiger Valentino sig kritisk med det fotografiske medium i relation til queerness, digital vævning, video og performance. Mens de reflekterer over fotografiets og moderne billedkulturs historiske og kontemporære indflydelse, hegemonier og strukturer, udforsker Valentino parallelt diskurser og repræsentationer af køn, krop, seksualitet og identitet og udforsker deres praksis som et sted for omsorg, intimitet, tryghed og fantasi.
Tidligere udstillinger inkluderer bl.a. Bergen Kunsthal, Tekstilindustrimuseet Salhus, H.C. Ørstedsparken i forbindelse med WorldPride samt Copenhagen Photo Festival.

OM BREAKING
Breaking er Fotografisk Centers udstillingsplatform, hvor der vises skiftende udstillinger med fotografi af upcoming fotokunstnere og nye kamerabaserede talenter. Udstillingerne er kurateret af Fotografisk Centers medarbejdere Allette Ngo Sørensen, Mynte Corell Nilsson og Pauline Koffi Vandet.

Arrangementer i forbindelse med udstillingen oplyses løbende på Fotografisk Centers Facebook og Instagram.

For interviewaftaler eller yderligere information/materiale kontakt venligst: breaking@nullfotografiskcenter.dk

Læs mere om Breaking her: www.fotografiskcenter.dk/breaking

Breaking er støttet af Augustinus Fonden og Statens Kunstfond.

© Sangría Valentino, uden titel, 2023

Skriv et svar