STEPPING OUT! FEMALE IDENTITIES IN CHINESE CONTEMPORARY ART

Ny udstilling i GL STRAND giver et unikt indblik i Kinas samtidskunstscene gennem 26 fremtrædende kvindelige kunstnere

Kunstforeningen GL STRAND
2. december 2022 – 12. marts 2023

Luo Yang, From the series Girls, 2008-16 © Luo Yang

Stepping Out! Female Identities in Chinese Contemporary Art præsenterer en mangfoldighed af stemmer fra Kinas samtidskunstscene gennem de sidste 30 år. Udstillingen viser værker af 26 førende kvindelige kunstnere, der på tværs af udtryksformer og generationer udfordrer et mandsdomineret samfund og gennem kunsten kræver deres plads. Herigennem bliver udstillingen et vigtigt vidnesbyrd om Kina de seneste tre årtier.

Samlet set viser udstillingen mere end 80 værker, der på tværs af video, performance, maleri, fotografi og skulptur spejler og udforsker de store udviklinger og forandringer, det kinesiske samfund har gennemgået fra 1980’erne og til i dag.  Udstillingens kunstnere er født i perioden mellem 1960 og 1994, og tilhører således generationerne, der er vokset op med de store økonomiske, politiske og kulturelle forandringer, som Kina har undergået fra Kulturrevolutionens tid og frem til i dag.

Læs mere om udstillingen her

Liu Xi Our God is Great ©Liu Xi

Stepping Out! Female Identities in Chinese Contemporary Art præsenterer værker af kunstnerne: Wen Hui, Lin Tianmiao, Xiao Lu, Yin Xiuzhen, He Chengyao, Yu Hong, Xing Danwen, Cui Xiuwen, Xiang Jing, Bu Hua, Peng Wei, Tao Aimin, Chen Qiulin, Li Xinmo, Cao Fei, Sun Shaokun, Ma Qiusha, Geng Xue, Hu Yinping, Fan Xi, Luo Yang, Liu Xi, Cao Yu, Chen Zhe, Tong Wenmin og Liang Xiu.

Skriv et svar