Kundeservicemedarbejder med stort servicegen til Frontoffice i DR Koncerthuset – Timelønnet

DR Koncerthusets Frontoffice består af et team på 5 medarbejdere, som har ansvaret for salg og service til kunder ifm. billetkøb eller andre spørgsmål og generel koncert og arrangements relateret service og support til både interne og eksterne arrangører.

Til Frontoffice-teamet søger vi nu en ny kollega til vores box-office.  Stillingens primære fokus er salg, service og vejledning til gæster, som henvender sig personligt/telefonisk/ pr. mail til kundecenteret, men vil også omfatte koncertvagter, håndtering af invitationsbilletter samt diverse øvrige administrative opgaver tilknyttet billetsalget.

Læs opslaget her: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1165&ProjectId=146307&MediaId=5

Skriv et svar