Kan man fotografere sorg? Og hvad sker der, når sorg kommer på fotografi?*

Fotoudstilling fra den 3.-13. oktober 2019 hos Ungt Rum, Griffenfeldsgade 50 kld. 2200 København N. 

I udstillingen I Sorgens Tegn har fire kvinder med et engangskamera fotograferet situationer, objekter og ritualer fra deres hverdagsliv med sorg.

At have sorgen med sig konstant, kan være udfordrende og svært at navigere i. For udover at leve med sorg, så er den vanskelig at konkretisere og synliggøre, fordi den ikke kan ses og manifesterer sig på forskellige måder.

I Sorgens Tegn er en søgen efter situationer i hverdagslivet, hvor sorgen stikker ud og stikker af. Og det er en søgen efter sorgens visuelle træk, for er det muligt at vise disse situationer frem ved hjælp af fotografiet?

Udstillingen udforsker sorgens fotografiske udtryk set ud fra fire kvinders perspektiv, der alle har det tilfælles, at de sørger over deres mors død. Den sætter spørgsmålstegn ved, om udtrykket alene er båret frem af den individuelle fortælling om den personlige sorg, eller om der i virkeligheden gemmer sig nogle større og mere universelle træk i sorgens fotografiske udtryk.


Fernisering den 3. oktober fra 17-21

17.00: Åbner dørene hos Ungt Rum, og det er muligt at komme og fordybe sig i udstillingen i ro og mag.
18.00: Præsenterer specialestuderende i Visuel Kultur, Pauline Koffi Vandet, udstillingen og tankerne bag. 
19.00-20.00: Får vi besøg af Kirsten Søndergaard, Direktør for Landsforeningen Liv&Død, Pernille og Julie, podcastværter ved Jeg plejede at tro på for evigt og Lisbeth Johansen, som er kunstfotograf. Sammen med Pauline vil de tale om, hvordan vi taler (og ikke taler) om døden og sorgen i dag. For hvad kan vi gøre for at tildele sorgen en plads i vores hverdagssamtaler? Og er samtalen om døden overhovedet nødvendig? 
Praktisk infoDer er en lille entré på 35 kr. til denne fernisering hos Ungt Rum, da der indgår en talk. 

Læs mere om udstillingen og ferniseringen her: https://www.facebook.com/events/421811525122479/

*Udstillingen I Sorgens Tegn, er en del af specialet “Fotografisk (selv)(re)præsentation af sorgens hverdagsmanifestation” udarbejdet af Pauline Koffi Vandet, specialestuderende i Visuel Kultur ved Københavns Universitet.

Skriv et svar