Jytte Rex: ”Eftersøgning”

7. april – 20. maj 2018

Møstings Hus
Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg
Tir. – søn.: 11 – 16 (man. lukket)
Fri entré

Fernisering fredag d. 6. april 2018 kl. 17-19. Udstillingen åbnes af borgmester Jørgen Glenthøj og museumsinspektør Sille Brethvad.

Billedkunstner og filminstruktør Jytte Rex har siden 1970’erne arbejdet med en blanding af forskellige medier, hvor indholdet tager form i såvel maleri, fotografi, collagelignende billeder, objekter, bøger samt film. Hendes værker udviser – på tværs af medier – en interesse for mystikkens, mytologiens og drømmenes verden. De står som vibrerende, og til tider ildevarslende, universer med mørke under- og overtoner.

Jytte Rex er hvad man kunne kalde en billedpoet, og for at blive i metaforikken er hendes værker som billeddigte. Allerede i arbejdsprocessen opstår poesien, og en opremsning af Rex’ stikord til sin egen proces kommer næsten til at lyde som et digt, et poetisk billede i sin egen ret, der rummer et samlingspunkt for den aktuelle udstillings overordnede poetiske udtryk:

”At holde mørket fast i hånden. Emblemer. Buxtehude. Gåsehud. Tiden kommer op ad vandet. Regnbuen slår ned i støvet. Vinden vender under taget…”

På sin soloudstilling i Møstings Hus viser kunstneren blandt andet en række såkaldte objekt-billeder, det vil sige værker, der spænder over et bredt spektrum af materialer f.eks. træ, metal og gips. I værkerne er fotografier blevet bearbejdet med flere lag af fotoemulsion og udtrykket fremtræder som en transformation af foto og maleri, hvor de billeder, der ligger indlejret i stoffet er den tynde membran mellem verden og øjets nethinde.

Til udstillingen har Jytte Rex desuden skabt et helt nyt filmværk, ”Eftersøgning”.

En eftersøgning finder sted på tværs af medier, og Jytte Rex’ værker i Møstings Hus tager sig ud som en vandring mellem indhold og form.

Skriv et svar