Et håndplukket udvalg af must-sees i CPH:DOX’s musikprogram

Er du lidt overvældet over det enorme program på årets CPH:DOX og ved du ikke helt, hvor det hele starter og slutter?

Lad dig inspirere af dette håndplukkede udvalg af fem spændende og forskelligartede musikarrangementer, som du kan opleve på AUDIO:VISUALS-delen af årets festivalprogram. Fra rørende personlige fortællinger via et tegneserieunivers i ord og musik, over ceremonielle og kulturelle audiovisuelle musikritualer i sydamerika, til liveopførte nykomponerede musikfortolkninger af dans og koreografi på video.

AUDIO:VISUALS er CPH:DOX’ koncertprogram, hvor vi præsenterer koncerter med en visuel overbygning. Denne del af dokumentarfilmfestivalens program består af live-events skabt i samarbejde mellem musikere, billedkunstnere og filmskabere.

Her er et lynhurtigt bud på, hvad du skal holde øje med, hvis du har lyst til at gå på opdagelse i nogle af festivalens mere skræddersyede arrangementer:

 

Autopsia vs. SVIN / Last Lizard / HAJ300

Fredag d. 17. marts på Jazzhouse kl. 21.00

Sanseligt møde mellem dans, video og eksperimenterende livemusik. I den tværkunstneriske programserie Autopsia fortolkes videodokumentationer af dans, koreografi og performance via nye, musikalske kompositioner. Et åbent laboratorium, hvor både metode, kropslige sansninger og tekstlige læsninger sættes under lup. Aftenens tre videoværker skildrer kropslighed og teatralitet såvel som det animerede og det obskurt genkendelige – akkompagneret af buldrende og jazzet avantgarde-rock fra SVIN, manisk og kompleks frenchcore fra den stockholmske queer-producer HAJ300, samt længselsfulde og akustiske toner fra den poetiske Last Lizard (Alex Zhang Hungtai, Dirty Beaches) .

Læs mere på CPH:DOX’ hjemmeside 

 

IRAH + Itasca vs. Max Morris-Doherty

Lørdag d. 18. marts på Absalon kl. 21.00

Less is more. Et princip, som danske IRAH og amerikanske Itasca deler, og med deres få, stilfulde virkemidler vil de indhylde Absalons lokaler i fløjlsbløde toner og visuals. Itasca (Kayla Cohen) har sine rødder i den amerikanske folk-tradition og akkompagnerer sine inderlige sange med fingerspil på guitaren og et let akkompagnement af trommer, pedal steel og rytmeinstrumenter – samt fundne filmstrimler og egne billeder. IRAH’s soulede synth-univers byder på avancerede kompositioner og et iørefaldende format langt ud over poppens skabeloner. Det hele bindes sammen af Stine Grøns lette vokal, der elegant svæver over de sfæriske, elektroniske instrumenter og de visuals, som den britiske visuelle kunstner Max-Morris Doherty skræddersyr til lejligheden.

Læs mere og tilmeld dig på Facebook

 

Vincent Moon & Priscilla Telmon vs. Híbridos

Mandag d. 20. marts på Kunsthal Charlottenborg kl. 20.00
Tirsdag d. 21. marts på Literaturhaus kl. 20.00 

Den evigt rejsende multikunstner bag Blogotheques Take Away Shows, Vincent Moon, kommer atter til CPH:DOX – denne gang sammen med fotokunstner Priscilla Telmon. Via ritualistisk og musikalsk livecinema indvier de publikum i en højteknologisk, audiovisuel ceremoni, der bringer os fra tranceceremonier i Rios forstæder over shamanistiske praksisser i Amazonas til afro-brasilianske kultbevægelser i Bahia.

Læs mere og tilmeld dig på Facebook

 

Halfdan Pisket vs. Lars Greve & Why Be

Onsdag d. 22. marts på Absalon kl. 20.00

Liveoplæsning fra sidste bind i den prisvindende tegneserietegner Halfdan Piskets anmelderroste Dansker-trilogi akkompagneret af improviseret livelyd. Med udgivelsen af ‘Dansker’ satte Pisket i 2016 kronen på værket i trilogien om at være fremmed i Danmark. Udgangspunktet er Piskets armensk-tyrkiske far, hvis liv som migrant og indvandrer har ledt til tortur, fremmedgørelse og en tilværelse som kriminel i København. Greve og Why Be ledsager Pisket med live lyd, når han læser op fra ‘Dansker’, som i et ekspressivt og dystert univers indkapsler den unge tegners personlige erfaringer med faderens fysiske og mentale kampe. Da det er en af dansk tegneseries mest prominente streger, vil oplæsningen og musikken naturligvis være akkompagneret af flydende billeder fra tegneserieværket.

Læs mere og tilmeld dig på Facebook

 

An Gella vs. Homo Sapiens

Torsdag d. 23. marts på Charlottenborg kl. 21.00

Den østrigske filmskaber Nikolaus Geyrhalter har med ‘Homo Sapiens’ skabt et værk mellem science fiction og dokumentar. En dystopisk vision mellem nutid og fremtid, og en refleksion over verden efter mennesket. AN GELLA (producer Aske Zidores spritnye soloprojekt) har til denne aften skabt en ny lydside til Geyrhalters post-apokalyptiske billeder, som bliver opført live i vores Social Cinema på Charlottenborg. En unik oplevelse, hvor Zidores lyd-arkitektur vil give genlyd i et univers af industrielt forfald, mørnet asfalt og overbevoksede storbyer.

Læs mere og tilmeld dig på Facebook  

Skriv et svar