G((o))ng Tomorrow festival 2016

coverbillede_13-okt

Københavns festival for ny, eksperimenterende musik og genremøder, G((o))ng Tomorrow, løber af stablen 4.-12. november. Oplev danske og internationale kunstnere præsentere den nyeste musik og lydkunst.

Åbningsweekenden skydes i gang med et audiovisuelt brag
Festivalen åbner med et underfundigt livemix af billeder og lyd når KoncertKirken på Nørrebro i løbet af to dage indhylles i nyskabende audiovisuelle universer. Fredag den 4. november spiller The Arditti String Quartet sammen med performancekunstner Jennifer Walshe og præsenterer en unik opførelse af Walshes seneste værk Everything is Important – et værk, der tager pulsen på 2016 og zoomer ind på samtidsaktuelle emner som internetfænomener, finansiel ulighed og klimaforandringer. Samme aften præsenterer lydkunstnerne Ragnhild May og Stefan Maier et stedsspecifikt værk der, med hjælp fra både kirkens og et hjemmebygget orgel, sætter rummet i dirrende vibrationer.
Lørdag den 5. november kan du opleve filmkunstneren fra Godspeed You! Black Emperor, Karl Lemieux, og lydkunstner BJ Nilsen, som tager publikum med til Kina og Rusland gennem filmoptagelser og field recordings, der mixes live.

Søndag d. 6. november kan du sætte dig under det store kuppellærred i Planetariet og svæve væk i en vaskeægte space-aften, når kultfilmen Fantastic Planet vises med live-musik fra trioen B/B/S. Samme aften optræder duoen Marstall:lidell med en fortolkning af Rued Langgaards banebrydende værk Sfærernes Musik gennem lyd og billeder. De tre dage præsenteres i samarbejde med CPH PIX.

Sammensmeltning af musikscener på Christianshavns Beboerhus Tirsdag og onsdag den 8. og 9. november fyldes Christianshavns Beboerhus med intensiv festivalstemning, når G((o))ng i samarbejde med Københavns Radiobiograf præsenterer koncerter, mørklagt lytterum og DJ i caféen. Tirsdag overtager det minimal-psykedeliske ensemble Lysn scenegulvet med dragende droneflader og referencer til indisk dhrupad trance. Onsdag forener det succesrige perkussionensemble Ekkozone værker af to progressive komponister med vidt forskelligt opdrag; Mayhem-komponist Johs Lunds og den ny kompositionsmusiks grand old man Pelle Gudmundsen-Holmgreen. Gå desuden ikke glip af de spirende lydkunstnere Alexander Holm og Felia Gram-Hanssen, hvis kassettebåndsudgivne lydværk Folded Earth / Double Exposure kan opleves i Beboerhusets mørklagte lytterum før og efter begge koncerter.

Markante danske musikere indtager Jazzhouse
Festivalens sidste del finder sted på Jazzhouse. Torsdag den 10. november er der Danmarkspremiere på saxofonist Lotte Ankers værk og internationalt stjernebesatte orkester Electric Habitat. Sammen med bl.a. Ikue Mori, Thomas Lehn og Sten Sandell præsenterer hun et gennemkomponeret værk med tråde til temaerne habitat, transformation og natur. Inden koncerten præsenterer Møllegades Boghandel og G((o))ng Tomorrow desuden den unge forfatter Liv Sejrbo Lidegaard, som fremfører en helt unik og performativ oplæsningssituation.

Fredag den 11. november kan du opleve den første store portrætkoncert af den unge, progressive komponist og lydkunstner Niels Lyhne Løkkegaard. Siden 2013 har han arbejdet med værkserien SOUND X SOUND – et projekt med ambitionen om at få instrumenternes lyd til at overskride sig selv gennem multiplikation. Denne aften bliver kulminationen på SOUND X SOUND, hvor værkerne præsenteres som klangskulpturer, på forskellige locations rundt omkring i Jazzhouse.

Festivalen slutter af med det bragende band Selvhenter, som lørdag den 12. oktober møder kunstner Michael Mørkholt i en helt ny sitespecific produktion. Sammen udfordrer de det gængse koncertformat og tager hele koncertrummet i brug. Selvhenter har stærke forbindelser til Københavns vigtige eksperimentalscene Mayhem og henter inspiration fra rock, improvisationsmusik, percussion-drevet musik fra Afrika og Sydøstasien såvel som moderne minimalistisk kompositionsmusik.

G((o))ng Tomorrow – exploring music and sound
Den 4.-12. november 2016
www.gongtomorrow.dk
Facebook

Skriv et svar