Screeninger og artist talks hos Kunsthal Charlottenborg i maj

Kunsthal Charlottenborg byder i maj måned på en god håndfuld events i form af særlige screeninger og artist talks, hvoraf flere er gratis. Her følger en oversigt over kunsthallens events i maj:

Vidnesbyrd
13.-15. maj / kl. 11-17
Screening: Udsatte Egne – “Først Senere” (2016)

Først Senere er en hybrid af tekst, musik, lyd, fotografi og found footage film – skabt af kollektivet Udsatte Egne bestående af forfatter Josefine Klougart og komponist, pianist og producer Christoffer Møller i samarbejde med filminstruktør og billedkunstner Sidse Carstens og fotograf Lærke Posselt. Værket Først Senere er blevet til mellem 2011 og 2016 og har karakter af at være bearbejdede noter fra årene – en evaluering der går galt, en opsang til de savnede og til de mennesker, vi er blevet. Først Senere vises fra 13. maj – 15. maj.

Entré til kunsthallen.

17.-22. maj / kl. 11-17
Screening: Information – “Vidnesbyrd”

Siden januar 2016 har Dagbladet Information bragt vidnesbyrd og modtaget mere end 130 henvendelser fra kvinder, som er blevet voldtaget. Udvalgte vidnesbyrd er samlet og vises nu som videomontage, hvor kvindernes ellers tabuiserede fortællinger gives en stemme og måske derved kan medvirke til at bekæmpe følelsen af skyld og skam hos andre ramte.
Læs vidnesbyrdene på Informations hjemmeside.

Entré til kunsthallen.

18. maj / kl. 17
Artist talk: Sandra Mujinga – “Why Do We Need Idol (s) When We Have Each Other?”

Den norske kunstner Sandra Mujinga vil i sin talk fortsætte med at undersøge en palet af ikke-synlige materialer i et forsøg på at skabe et parallelt socialt rum. Mujinga undersøger i sine værker, hvor fortællingen om vores kroppe stammer fra og udforsker, hvorvidt det overhovedet er muligt at arbejde med en krop uden fortælling. Sandra Mujinga er i øjeblikket bosat i Malmø, hvor hun hovedsageligt arbejder med videomedier, performance og med at inkorporere elektronisk musik ind i sin praksis. Hun har senest udstillet på Moderna Museet i Malmø, Gallery Loyal i Stockholm og Galleri Nicolai Wallner i København.

Talken foregår på engelsk. Entréen er gratis.

19.-22. maj / kl. 11-17
Screening: Women Deliver – “Why Women?”

I maj 2016 er København værtsby for verdens største kvindekonference Women Deliver, og i den forbindelse præsenterer The Why Foundation WHY WOMEN? Den Oscarvindende skuespillerinde Dame Helen Mirren har lagt stemme til 10 kortfilm om piger og kvinders vilkår i en strukturelt ulige verden. Musikken til kortfilmene er skabt af sangerinden Oh Land, og hun kommer selv og spiller nummeret inden visningen på Kunsthal Charlottenborg søndag den 22. maj kl. 15.

Entré til kunsthallen.

24. maj / kl. 15-18
Screening: Trinh T. Min-Ha – “Forgetting Vietnam” (2016)

Trinh T. Minh-ha er prominent filmskaber, forfatter, komponist og professor i Retorik og Køn & Kvindestudier ved Berkeley universitet i Californien og vil her præsentere hendes seneste film Forgetting Vietnam. Screeningen efterfølges af Q&A. Arrangementet foregår på engelsk og er et samarbejde med Det Kongelige Danske Kunstakademi og Statens Kunstfond.

Entré til kunsthallen.

25. maj / kl. 17
Artist talk: Sylvester Roepstorff – “Stævning af vores livsstil”

Sylvester Roepstorff vil præsentere sit projekt Stævning af vores livsstil – en skitse til et processpil, der fandt sted i Københavns Byret i februar 2016. I rammen af en fiktiv retssag blev Vores Livsstil sat under anklage for: “… i fuld eller delvis bevidsthed at have udledt så store mængder drivhusgasser, at det har forårsaget og fremover vil forårsage gennemgribende skader på de for mennesket livsvigtige økosystemer, som vil medføre markante indgreb i senere generationers mulighed for en almindelig lovhjemlet livsudfoldelse”. Roepstorff vil fortælle om tankerne bag projektet og diskutere implikationerne i ansvarliggørelsen af de menneskeskabte forandringer i klodens biosfærer.

Talken foregår på dansk. Entréen er gratis.

Forfatter: Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa, hvor der præsenteres et ambitiøst program bestående af udstillinger og events med stærkt internationalt fokus. Charlottenborgs program er delt op i tre sæsoner om året. Hver blok indeholder enten en stor gruppeudstilling eller en retrospektiv udstilling, samt mellem-stor soloudstilling og en række af events såsom artist talks, performances og videovisninger. De mange forskellige aktiviteter retter sig mod et bredt publikum både i og omkring København, som gør Charlottenborg til dét centrale samlingspunkt for samtidskunst i byen.

Skriv et svar