TAKE OVER BY CARLBERG/CHRISTENSEN

Debat_dac_kredit_Ditte_Marie_SchouenborgFoto: Ditte Marie Schouenborg

I forbindelse med udstillingen Fællesskab din by åbner Dansk Arkitektur Center dørene til et mulighedsrum af forskellige aktiviteter. Med konceptet take over inviteres forskellige organisationer, klubber og virksomheder ind til at afholde forskellige aktiviteter i udstillingens lokaler. Take over arrangementerne giver publikum indsigt i en række borgerdrevne, engagerende og demokratiske aktiviteter der allerede finder sted rundt om i landet. Aktiviteterne kan betragtes som et levende katalog hvor man kan lade sig inspirere og blive klogere på alt fra samtalesaloner, bestyrelsesmøder, metoder til inddragelse, og meget mere.

De fleste arkitekter og planlæggere kan blive enige om, at alle har ret til at blive hørt i den offentlige debat og være til stede i det offentlige rum. Også de grupper, som måske ikke helt passer ind i normaliteten eller udgør de stærkeste stemmer i kampen om byens rum. Dem, som vi normalt kalder for udsatte. Men hvordan sikrer vi som fagfolk, at de udsatte grupper får en plads i byudvikling? Hvordan inddrager vi socialt udsatte, så vi undgår at reproducere vores eget billede af byen? Og hvordan overkommer vi de barrierer, som opstår i mødet mellem forskellige forståelseshorisonter og opfattelser af den gode by?

Kom til debat onsdag den 20. maj og hør om erfaringer med at skabe byen sammen med socialt udsatte fra Enghave Mini-park og Folkets Park, hjemløsebyen Dignity Village i Portland og Kofoeds Skole i Holmbladsgade. Mød Spektrum Arkitekter, antropolog Ditte Marie Schouenborg og rådgiverne fra carlberg/christensen og deltag i debatten, som finder sted midt i DACs udstilling ‘Fællesskab din by’.

Debatarrangementet arrangeres i samarbejde mellem DAC og carlberg/christensen.

Arrangementet er gratis når entrebilletten er betalt.

Der er tilmeldingsfrist den 13.5.2015

Læs mere og tilmeld dig:
http://www.dac.dk/da/service-sider/kalender/2015/maj/take-over-by-carlbergchristensen/

Skriv et svar