Louisiana Lecture Richard Mosse 29.4. – Congo Farezone 5 – ved Øjvind Kyrø

Louisiana Lecture – Congo Farezone 5 – ved Øjvind Kyrø
Onsdag den 29.4. kl. 19.30

LOUISIANA LECTURES – RICHARD MOSSE – THE ENCLAVE
I forbindelse med udstillingen afholder Louisiana en række arrangementer, som belyser konflikten i Congo i en række historiske og samfundsmæssige perspektiver. En række Louisiana Lectures vil bl.a. omhandle det belgiske koloniregime (1885-1960), som er én af krigens historiske forudsætninger, og som skildres i Joseph Conrads litterære rejse op ad Congofloden i romanklassikeren Heart of Darkness (1899/1902). De vil også belyse de komplekse politiske, kulturelle og økonomiske baggrunde for krigen i dag, bl.a. via øjenvidne-beretninger fra journalister, som har rapporteret fra Congo.
Louisiana Lecture – Congo Farezone 5 – ved Øjvind Kyrø Onsdag den 29.4. kl. 19.30 Journalist og forfatter Øjvind Kyrø fortæller om Congos historie og om den blanding af minedrift, etniske konflikter og postkoloniale splittelser, der ligger til grund for krigen. Gratis for museets gæster. Pladsreservation på www.louisiana.dk. Gebyr 10 kr.

 

Forfatter: Susanne Hartz

Pressechef Louisiana

Skriv et svar