Søndagstur: Cykeltur i Nordhavn

­

Nordhavn (39)

Nordhavn er det sted i Københavns Havn, hvor det stadig er muligt at se lastekraner, containere og havnemiljø. Samtidig bliver der bygget eksklusive lejligheder med en enestående udsigt udover havnen. Tag med og oplev Nordhavns sammensatte identitet.

Turen begynder ved Amerika Plads, hvor vi får et fint kig udover Marmormolen, der ligger på vejen ud mod Nordhavn. Marmormolen er mest kendt for FN Byen, men lige nu bygges der også boliger og anlægget af kvarteret omkring FN Byen er i fuld gang. Turen fortsætter til Kalkbrænderihavnen med Utzonfamiliens umiskendelige signaturbyggeri.I skarp kontrast til Paustians internationale designs, er næste stop Fiskerihavnen helt mod nord, hvor tiden har fået lov til at stå stille for en stund. Det er også helt mod nord, at København helt konkret bliver større. Det er her, jorden fra metroens udgravninger dumpes i vandet og sørger for, at København vokser med 1 %.

Næste stop på turen er Krydstogtsterminalen. Hvert år modtager København over 300.000 krydstogtsturister fra hele verden, hvilket gør det til en meget indbringende forretning for København. I forbindelse med opførelsen af den nye terminal, er en udkigspost blevet opført med et enestående kig ind gennem havneløbet, der samtidig er et kig ind i de seneste års transformation af havnen fra industrihavn til moderne byområde.

Turen slutter i udstillingsrummet ‘Himmel & Hav’, som By& Havn har etableret i stueetagen i den ene silobygning i Aarhusgade kvarteret. Her samles op på fortællingen om Nordhavn, og der er mulighed for at se området i de mange modeller, der er lavet specielt til udstillingen.

Tag med, og følg udviklingen i dette helt særlige sted i byen

NB: Medbring egen cykel!

­

Datoer for arrangementet: 29/3, 19/4, 10/5, 31/5, 21/6, 12/7, 2/8, 23/8, 13/9, 4/10

>> Tilmeld dig her

Cykelturen er udviklet i samarbejde med By & Havn.

Skriv et svar