Søndagstur: Gåtur i Ørestad Syd

­

Ørestad-Syd-4

Der bliver igen bygget i Ørestad Syd. Byudviklingen i Ørestad Syd rummer boliger, skøjtehal, international stjernearkitekt, bæredygtige løsninger og en multiarena der har skiftet navn. Tag med og bliv opdateret.

Vi begynder gåturen med at krydse motorvejen til Sverige, der er en af hovedpointerne ved hele området. At forbinde Danmark og Sverige med en fast forbindelse og skabe et attraktivt bykvarter med boliger, erhvervsvirksomheder, velfungerende infrastruktur og betydningsfulde kulturinstitutioner.

Ørestad Syd markeres i nord af Rambølls hovedkontor i Danmark og Crowne Plaza, hvis ‘tvillingetårn’ nu er under opførsel med Norman Forster som afsender.
3XN som vi kender fra Hotel Bella Sky og Ørestad Gymnasium bygger lige nu en multiarena, der er med til at underbygge fortællingen om samarbejdet på tværs af Øresund. Visionen om arenaen er at kunne samarbejde med Malmö om store sportsbegivenheder som for eksempel internationale turneringer.

Gåturen fortsætter ned gennem området Ørestad Syd, hvor lokalplanen foreskriver tæt og lavt boligbyggeri kombineret med byrum, der har mulighed for udfoldelse som for eksempel en skøjtehal og et boligområde med adgang til kunstigt anlagte kanaler og grønne strøg.

Helt mod syd kigger vi på det fredede Kalvebod Fælleds karakteristiske røde porte, 8 Tallets grønne tag og er vi heldige, spotter vi også en ko eller to – et kvarter fra Kgs. Nytorv.

Ørestad Syd – et bykvarter under opførelse. Tag med og følg udviklingen.

Datoer for arrangement: 22/3, 12/4, 3/5, 24/5, 14/6, 5/7, 26/7, 16/8, 6/9, 27/9

>> Tilmeld dig her

Skriv et svar