Oplev forestillingen Kendte folk og Kendte Folks Børn af Mark Twain og Morti Vizki på Det Kongelige Teater frem til d. 25. oktober. På scenen står syv afgangsstuderende fra Statens Scenekunstskole.

KENDTE FOLK

Historien om Adam & Eva. Men ikke som vi kender den fra Biblen. Mark Twain har givet de første mennesker på jorden bevidstheden til at reflektere og sproget til at udtrykke sig frit i deres møde med verden omkring sig og ikke mindst hinanden. På scenen står syv nøgne skuespillere. 3 x Eva & 4 x Adam i en scenografi, der fremstår ligeså bar med sine høje sorte vægge. Men efterhånden som verden åbenbarer sig for dem, bliver både vægge og kroppe til lærreder for deres optegnelser af erfaringer og opdagelser. En sanselig rejse mod syndefaldet, der i Twains humoristiske skildring snarere er et uundgåeligt skred. Eller som forfatteren, José Saramago mange år senere skulle formulere det; “Herrens manglende forudseenhed skriger til himlen, for hvis han virkelig ikke ville have at de spiste af frugten, havde det været nemmere slet ikke at have plantet træet, eller bare anbragt det et andet sted eller måske indhegnet det med pigtråd.” Twain er knap så direkte i sin religionskritik, men i fraværet af den almægtige Gud, står paradokserne i den kendte bibelfortælling pludselig meget klart frem.

KENDTE FOLKS BØRN

Fraværet af Gud går igen i Morti Vizkis poetiske tekst om Kains brutale mord på Abel. Her møder vi de to pligtopfyldende brødre på en gang i vor tids gadeplan og i et mytisk landskab. Mor og far er lige gået ind for at hente nogle ting i Paradis, som Kain forklarer sin bror i stykkets begyndelse. Selv er de udstødt og kan kun fantasere om dets herligheder. Deres hverdag er et ekko af Guds bud, “I dit Ansigts Sved skal du spise dit Brød” og det har Kain forlængst forliget sig med. Abel derimod er en digter, en grubler, der stiller spørgsmål ved meningen med det hele. Forfatteren synes at spejle sig i dem begge og således bruger han de to brødre til at reflektere over temaer som angst, tvivl og identitet. I en kvindes skikkelse lader han den forføreriske Lucifer vække begæret i dem begge og da hun tænder jalousiens flamme, er gnisten til et voldsomt inferno slået an.

Forestillingen er et samarbejde mellem Det Kgl. Teater & Statens Scenekunstskole. Den hollandsk-danske instruktør, scenograf og billedkunstner Jacob Schokking, der er kendt for sinesanselige, visuelt indtrængende forestillinger, iscenesætter i samarbejde med komponist og lyddesigner, Klaus Risager. Rollerne spilles i fordoblinger af de 7 afgangsstuderende fra Statens Scenekunstskole.

Forestillingen spiller frem til d. 25. oktober og billetter koster mellem 150 – 190 kr. Er du under 25 år koster billetten kun 98 kr. Se en trailer fra forestillingen og køb billetter via følgende link: http://kglteater.dk/det-sker/forestillinger/sason-2014-2015/skuespil/kendte-folk-og-kendte-folks-born.

 OBS: Der er gratis forfattersalon inden forestillingen torsdag d. 9. oktober kl. 18.30. Der er nødvendigt at forhåndstilmelde sig, og tilmeldingen sker via følgende link: http://kglteater.dk/det-sker/forestillinger/sason-2014-2015/gratis/skuespilhuset/forfattersalon

Skriv et svar