2 x fernisering hos Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel

 

Torsdag den 2. oktober kl.16.00

 

Udsnit_Kristian Dahlgaard, Skruetvinger, 2014
Kristian Dahlgaard – Kniven i Hovedet(Parentes)

I 2013 rejste Kristian Dahlgaard med sin familie til Frankrig i syv måneder. I det fremmede genfandt han glæden ved at tegne, hvilket førte til en række værker, der nu præsenteres på en udstilling hos Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel.

Kristian Dahlgaard (f.1958) er uddannet billedhugger fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i årene 1977-83. Dahlgaard er kendt for sit arbejde med skulpturer, men viser på denne udstilling tegninger, i hvilke han prøver at forfølge og visualisere den smerte, han oplever som følge af en række migræneanfald, der har hjemsøgt ham de senere år. På udstillingen føres beskueren helt ind i Dahlgaards personlige, private og skræmmende intime univers.

Udstillingens titel ’Kniven i Hovedet(Parentes)’ er flertydig og refererer både til Dahlgaards ophold i Frankrig som en parentes i hans normale hverdag, til valget af tegningen som udtryksform, hvor han til daglig overordnet arbejder som billedhugger og til de migræneanfald, der i de senere år er blevet hans enerverende og insisterende følgesvend.

Herudover trækker Dahlgaard tråde til titlen på den skelsættende udstilling ’Kniven på Hovedet’ fra 1982, hvor en række akademielever, herunder Kristian Dahlgaard som eneste billedhugger, udstillede ekspressive værker, der tematiserede den postmoderne meningsløshed i maleriet. ’Kniven på Hovedet’ er senere blevet betegnet som firser-generationens gennembrudsudstilling – det var startskuddet for ’De unge vilde’ og derved for en ny retning i den danske kunst.

’Kristian Dahlgaard – Kniven i Hovedet(Parentes)’, 3. oktober – 2. november 2014, Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel, Museumsbygningen, Kastelsvej 18, 2100 København Ø, tirs-lør 12-16

Udsnit_Svend Danielsen, Atelier, 2014

 

 

 

Svend Danielsen – Undulat

”Svend Danielsens pluralistiske kunstpraksis er som en kreativ sammensat buket af farverige blomster, der vækker forventninger om en bestemt sødme og duft, men som altid formår at overraske og overrumple.”                                                                                                            – Marlene Bregndahl

Svend Danielsen (f.1955) er uddannet både gartner og kunstner.
Den kunstneriske uddannelse tog han på Det Kongelige Danske Kunstakademi i årene 1974-78, hvor han blandt andet var elev hos billedhuggeren/maleren Svend Wiig Hansen og konceptkunstneren Sven Dalsgaard, hvilket siden har sat spor i hans kunst.

Danielsens kunstpraksis er pluralistisk i den forstand, at han arbejder i flere forskellige medier og med flere forskellige materialer; maleri, skulptur, installation, foto, performance og lyd. Den røde tråd har dog altid været maleriet.

Inspirationen til sin kunst finder han oftest i pludselige sanseindtryk fra sine omgivelser. Som Ann Lumbye Sørensen skriver i bogen ’JORDBÆR – Maleri, tegning & installation 1989-2005’, opsøger Danielsen ikke sine motiver, det er motiverne, der finder ham.

På lignende vis fandt titlen til denne udstilling hos Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel ham. Titlen henviser ikke til et enkelt værk eller til en overordnet udstillingstematik, men til historien om en gammel mand og hans undulat, som Danielsen har fået fortalt af en kollega.
På udstillingen præsenteres maleri og installationer, nye og ældre værker, store og små, lyse og mørke, alle kendetegnet ved Svend Danielsens nærværende, humoristiske og poetiske tilgang til kunsten.

’Svend Danielsen – Undulat’, 3. oktober – 2. november 2014, Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel, Museumsbygningen, Kastelsvej 18, 2100 København Ø, tirs-lør 12-16

Koncert med ’Luftens Telte’ 30. oktober kl.20.

Facebook

Skriv et svar