DEBAT: MIKKEL BOLT & ANDERS MICHELSEN 3/12 KL. 19

Tid: Tirsdag d. 3/12 kl. 19.00

Sted: bureau publik, Vesterbrogade 111, st., 1620 København V., www.bureaupublik.dk


Begyndelsen på en afslutning? 35 års systemkrise og den nye protestcyklus

I anledning af udgivelsen af Mikkel Bolts Krise til opstand. Noter om det igangværende sammenbrud (Antipyrine, 2013) diskuterer Mikkel Bolt og Anders Michelsen bogen.

Krise til opstand. Noter om det igangværende sammenbrud er en analyse af forløbet fra finanskrisen i 2008 til de verdensomspændende protester i 2011. Ifølge Bolt er krisen udgangspunktet for alle protesterne, hvad enten de sker i Nordafrika, Sydeuropa, USA eller i Kina. Den neoliberale kapitalismes gældsbaserede kriseregime er ved at falde fra hinanden, og der opstår hele tiden nye brændpunkter. Vi er med andre ord på vej ind i en stormfuld periode, det igangværende sammenbrud lader sig ikke begrænse, men vil tværtimod blot accelerere.

Mikkel Bolt er lektor i kulturhistorie ved Københavns Universitet og har publiceret en række bøger bl.a. Avantgardens selvmord (2009) og En anden verden (2011).

Anders Michelsen er lektor i visuel kultur ved Københavns Universitet og har publiceret bøger og artikler om teknologi, globalisering og samtidskunst, senest Transvisuality – The Cultural Dimension of Visuality (2013).

Forfatter: bureau publik

bureau publik er et sted for kunstneriske og diskursive aktiviteter, der forsøger at forstå den nuværende situation. Omdrejningspunktet er de seneste års protester i USA, Nordafrika, Mellemøsten og Europa, der har skabt nye modstandsformer og en ny kapitalismekritik i kampen mod den neoliberale håndtering af den finansielle krise og dens konsekvenser for almindelige mennesker. Ved hjælp af kunstens forestillingsevne er bureau publik med til at generere betydninger og perspektiver, der peger på andre måder at indrette verden på. Projektet er initieret af publik, der siden 2005 har arrangeret midlertidige kunstprojekter i Københavns offentlige rum, og drives af kuratorerne Katarina Stenbeck og Johanne Løgstrup. bureau publik realiseres med støtte fra Statens Kunstråd.

Skriv et svar