FLAMENCOSTJERNER PÅ LOUISIANA 26. & 27. SEPTEMBER

Sidste år gav sangeren Arcángel med musikere og danser koncert på Louisiana – en koncert, der af flere blev karakteriseret som “den bedste flamencokoncert de nogensinde havde set og hørt”. Og nu har Louisiana sat de fantastiske musikere og danser på programmet igen 26. og 27. september.

Patricia Guerrero & Arcángel, Louisiana september 2013

Foto Jesper Malkvist.

Sangeren Arcángel, Francisco José Arcángel Ramos, er en af tidens uundgåelige flamencostemmer: På én gang blød og glasklar, tilført naturlig elegance og følsomhed – og tonal perfektion i melismerne. Arcángel debuterede på scenen og vandt en fandango-konkurrence allerede som 10-årig og blev året efter optaget på den professionelle scene. Han slog for alvor igennem ved den 10. Bienal de Flamenco i Sevilla, hvor han vandt både publikums og kritikernes hjerter. Umiddelbart efter blev han akkompagnatør for de helt store dansende stjerner som bl.a. Eva Yerbabuena og Javier Barón sideløbende med medvirken i Israel Galváns produktioner.

I 2001 udgav han sit første soloalbum »Arcángel« og i 2012 sit fjerde »Quijote de los sueños« – »Drømmenes Quijote«.

Med sig til DK har Arcángel den unge danser Patricia Guerrero, der er uddannet under den legendariske danser Mario Maya. Som 17-årig vandt hun den prestigefulde pris »El desplante« ved Festival de las Minas, og herfra tog hendes internationale karriere fart. I Carlos Sauras seneste film »Flamenco, flamenco« kan man se hende danse Guajira akkompagneret af Arcángel.

Med på guitar er Daniel Méndez ‘Dani de Morón’, der akkompagnerer med rødderne dybt forankrede i traditionen fra en af flamencoens hovedbyer Morón de la Frontera. Han medvirkede på Arcángels tredje album »Ropavieja« fra 2006 og på hans seneste »Quijote de los sueños«.

Som palmeros og korsangere præsenteres vi for tvillingerne ‘Los Mellis‘ fra Huelva, der med deres unisone stemmer og præcision i rytme og frasering udgør et fantastisk akkompagnement.

Billetter kan købes via Politikens billetsystem:
https://politikenbillet.www2.dk/index.php?zoom=6459&x=34&y=8

Husk, at man kan bruge koncertbilletten som indgang på museet, så mangler man endnu Yoko Ono – er dette måske anledningen. Udstillingen har sidste dag 29. sept.
De bedste hilsener

Janne Hovmand Storm
Arte Flamenco
tlf. 26 16 22 56
booking@nullarteflamenco.dk

Forfatter: Janne Storm

STORM PR arbejder for kulturen

Skriv et svar