Dorthe Jørgensen: Verdenspoesi. Om æstetik og transcendens

Foredrag i Studenterkredsen torsdag med dr.phil. Dorthe Jørgensen.

For det poetiske blik er virkeligheden flertydig: Den rummer mange lag. Den sanselige verden er isprængt oversanselig betydning. Der er merbetydning for den, som griber øjeblikket, hvor solen flækker skydækket, eller døren går på klem. Er blikket åbent, er det poetiske overskud i verden også tilgængeligt. Ting er ikke bare til for at blive brugt. De rummer mere og viser hen til skønheden i det, de er en del af.

Det er verdenspoesien. Kunst, filosofi og religion er fælles om at opfange og gestalte denne transcendenserfaring, men de fortolker den forskelligt. Foredraget vil med afsæt i tankebilleder fra udstillingen “Verdenspoesi” introducere til en æstetikfilosofisk forståelse af vor mulighed for transcendenserfaring og invitere til overvejelse over forholdet imellem tro og æstetik.

Dorthe Jørgensen er professor i filosofi på Aarhus Universitet. Hun er dr.phil. på de to afhandlinger “Historien som værk” og “Skønhedens metamorfose” og har senest skrevet bogen “Aglaias dans: På vej mod en æstetisk tænkning”.

Torsdag den 21. marts kl. 20.00.

Vartov. Farvergade 27, opgang H, 1463 København K
Entré: 25,- / semestermedlemskab: 60,-

Find arrangementet på Facebook her.

Studenterkredsen arrangerer en række foredrag inden for felter som teologi, filosofi, æstetik og politik. Håbet med disse arrangementer er at kombinere universitetets høje faglige niveau med højskoleforedragets nysgerrighed i forhold til livet og dets insisteren på livets væsentlige spørgsmål.

Skriv et svar