Breaking Ground – østrigsk eksperimentalfilm i Cinemateket

ESJ_kunst+06

Den østrigske avantgarde har skabt unikke bidrag til verdens filmhistorie. Cinemateket byder i weekenden d. 23. og 24. februar på to programmer med nogle af de mest provokerende og tankevækkende eksperimenter fra Østrigs kunstfilm-scene. 

‘Passing Time’: En nødvendig forudsætning for, at østrigske kunstnere kunne begynde at beskæftige sig med virkeligheden under nazismen og med nazismens eftervirkninger, var sandsynligvis en vis tidsmæssig distance. ’Passing of Time’-programmet introducerer sjældent sete værker, der direkte konfronterer Østrigs moderne historie. En række af de otte film forholder sig til den sociale, politiske og kunstneriske betydning af studenteroprøret i Wien i maj 1968. Lørdag d. 23. februar kl. 21:30.

‘Cinema Revisited’: At vende tilbage til klassiske filmstrimler, men samtidig at skabe helt nye udtryk har været en fremtrædende praksis i østrigsk avantgarde-film gennem de seneste 20 år. I programmet ’Cinema Revisited’ oplever vi blandt andet en ’genskabt’ Barbara Stanwyck, og vi hører Anna Magnanis stemme akkompagnere scener fra italiensk forstadsliv. Barbara Hershey bliver ‘angrebet’ af kameraet, og poesien i de tidlige stumfilm vækkes til live i al sin skønhed i ’Film is’ af Gustav Deutsch. Søndag d. 24. februar kl. 16:30.

Læs mere om programmet og køb billetter her.

De østrigske avantgarde-film fra perioden 1955-2010 vises i sammenlagt seks programmer under overskriften ‘Breaking Ground’ i Cinemateket i januar, februar og marts. Filmene præsenteres i samarbejde med selskabet sixpackfilm i Wien.

Skriv et svar