De gudsforladtes Gud. Kristendom efter postmodernismen

Foredrag i Studenterkredsen torsdag med post.doc. Lars Sandbeck.

Post.doc. Lars Sandbeck fortæller om sin nye bog “De gudsforladtes Gud”. Han tager stilling til teologien i det postmoderne, og i den forbindelse præsenterer hans sit eget bud på, hvordan vi i dag kan tale om Gud. Sammen med postmodernisterne afviser han forestillingen om den almægtige Gud og hævder i stedet, at kristendommens Gud må forstås i lyset af Kristi råb på korset: ”Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig?” ’De gudsforladte’ betegner den store gruppe af moderne kristne, som ønsker at tale om og tro på Gud, men som samtidig føler sig fremmedgjorte overfor metafysiske og overnaturlige konceptioner af det guddommelige.
Med guden på korset har disse tvivlere imidlertid en allieret: en Gud, som mister troen på sig selv, som tvivler på sig selv, og som gør sig en erfaring af, hvad det vil sige at være forladt af Gud. Denne Gud kræver ikke religiøs tilbedelse eller fromhed, men retfærdiggør i stedet mennesket i dets ikke-tro og gudløshed. Den centrale påstand er i den forbindelse, at denne udlægning af korset peger i retning af en kristen ateisme, en ateisme, som paradoksalt nok er sanktioneret af Gud selv.

Torsdag den 25. oktober kl. 20

Vartov. Farvergade 27, opgang H, 1463 København K
Entré: 25,- / semestermedlemskab: 60,-

Find arrangementet på Facebook HER.

Studenterkredsen arrangerer en række foredrag inden for felter som teologi, filosofi, æstetik og politik. Håbet med disse arrangementer er at kombinere universitetets høje faglige niveau med højskoleforedragets nysgerrighed i forhold til livet og dets insisteren på livets væsentlige spørgsmål.

Skriv et svar