Jazzhouse byder på jazz-talk fra den internationale forskningsgruppe Rhythm Changes

Under Copenhagen Jazz Festival byder Jazzhouse indenfor til paneldiskussion fra forskningsprojektet Rhythm Changes. Bliv klogere på, hvordan jazzen indgår i europæisk og national identitet på tirsdag den 10. juli kl. 14-15.

Hvordan kan det være at hollænderne har så mange jazzfestivaler? Kan det virkelig være rigtigt, at det kun er danskerne og nordmændene, der spiller “Rytmisk Musik”? Hører briterne jazzradio?

Få svar på dette og meget andet, når ni jazzeksperter fra fem forskellige europæiske lande (DK, NO, UK, NL, AU) sætter sig ned og taler med hinanden og publikum om forskelle og ligheder mellem de respektive landes jazzscener. Hvad er vilkårene for jazzen i de forskellige lande, og hvad betyder det for jazzen som kreativ kunstform og som en del af den generelle musikscene?

De ni deltagere i panelet er musikere/undervisere/jazzforskere som sammen arbejder på et stort projekt om jazz og europæiske identiteter: www.rhythmchanges.net. I projektet undersøges, hvordan jazz indgår i den måde, nationale identiteter tænkes på og tales om.. og omvendt.

Deltagerne i panelet er:
Tony Whyton, Salford University (UK)
Christophe de Bezenac, Salford University (UK)
Nick Gebhardt, Lancaster University (UK)
Andrew Dubber, Birmingham University
Christa Bruckner-Haring, University of Music and Performing Arts, Graz (AU)
Walter van de Leur, Amsterdam Universitet (NL)
Loes Rusch, Amsterdam Universitet (NL)
Petter Frost Fadness, Stavanger Universitet, (NO)
Anne Dvinge, Københavns Universitet (DK)

Det foregår i Jazzhouse den 10. juli fra kl. 14-15. Brug en time af Copenhagen Jazz Festival til at reflektere over, hvad det er en jazzfestival kan og bør være. Og hør hvordan folk gør i andre europæiske byer. Bagefter kan du passende blive i Jazzhouse til Secret Love med Lotte Anker (kl. 18-20), koncert med Neneh Cherry & The Thing (21-23) og efterfølgende Natjazz med Cherry Thing Afterparty, hvor selveste Kresten Osgood fyrer den af med et svedigt dj-set.

Læs meget mere på www.jazzhouse.dk.

Skriv et svar