PIRATJAGT – Kampen om menneskeliv og millioner

Københavns Hovedbibliotek
Torsdag, 27. Oktober 2011 – 17:00 – 18:30 
Fri entré
 
Foredrag med forfatterne bag den højaktuelle, nyudgivne og anmelderroste bog PIRATJAGT – Kampen om menneskeliv og millioner, journalisterne Laura Marie Sørensen og Camilla Stampe.

Kom med på en helt unik rejse ind i piraternes verden og hør om piratkongen Boyah, som levede af hummerfiskeri men blev pirat da trawlerne tømte havet. Mød også piraten Mohamed Farah, der har fået en kæmpe løsesum og nu skal giftes for 26. gang. Hvorfor blev de pirater og hvordan foregår det, når de tager uskyldige lystsejlere og sømænd som gidsler i månedsvis?

Beskyttet af bevæbnede vagter har journalisterne Camilla Stampe og Laura Marie Sørensen rejst i piratregionen Puntland, et af verdens farligste områder, og talt med piraterne selv, deres koner og ludere, khatsælgerne, våbenhandlerne og bagmændene. Desuden opholdt de sig 14 dage på det danske krigsskib Esbern Snare, som er udsendt for at beskytte skibene på et af verdens vigtigste handelsruter. Her fik de lejlighed til at tale med de frømænd, der har taget pirater til fange – og som har måttet slippe dem løs igen, fordi der mangler lovgivning på området..

PIRATJAGT – Kampen om menneskeliv og millioner er udgivet d. 26. september på Forlaget Pressto. Bogen kan købes i forbindelse med foredraget til særpris kr. 200.

(Portrætfotos: Sofie Amalie Klougart)

Skriv et svar