SEMINAR: Traume & kunst

TRAUMER & KUNST

– perspektiver på traumebegrebet og samtidskunsten i relation.

Lørdag d. 6. november 2010 kl. 13-18, Øregårdssalen, Gentofte Hovedbibliotek.

Hvordan defineres et psykisk traume? Hvad er forskellen på et kollektivt og et individuelt traume? Hvordan erindres traumer? Hvordan bearbejdes traumer? Kan kunst være traumebearbejdende?

I forbindelse med billedkunstner Peter Brandts Traneudstilling I Died in Italy but No One Knows It på Traneudstillingen, som tematiserer det personlige traume som efterveer af et voldsoverfald, inviteres alle interesserede til et lørdagsseminar, der går tæt på det komplekse og tabuiserede begreb traume. 

Seminaret præsenterer en række oplægsholdere, der fra forskellige faglige indgangsvinkler og kontekster arbejder med traumer og repræsentationer af det traumatiske. Programmet byder på oplæg og værkpræsentationer, der kommer omkring en række væsentlige perspektiver på hvordan traumer opstår, hvad de består af, og hvordan de kan håndteres. Der  gives samtidig eksempler, hvordan samtidskunsten kan spille en helende rolle i efterveerne på en traumatisk begivenhed eller oplevelse.

Seminaret vil foregå på dansk. Programmet findes på http://www.genbib.dk/arrangementer/arrangementer_p_gentofte_hovedbibliotek/seminar_traume_og_kunst

Pris: 100 kr. entré (75 kr. for studerende) Tilmelding på www.booking.gentofte.dk

Sted: Gentofte Hovedbibliotek – Øregårdsalen, Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup.

For mere information kontakt kunstkonsulent Aukje Lepoutre Ravn på alra@nullgentofte.dk eller på telefon 39985843

Skriv et svar