Golden Days på Det Humanistiske Fakultetsbibliotek

GOLDEN DAYS PÅ DET HUMANISTISKE FAKULTETSBIBLIOTEK

I september slår liT.house dørene op igen – og byder indenfor til klubstemning, litteraturdebat og kulturoplevelser.   

Projekt liT.house blev skudt i gang i foråret og er tænkt som et tilbud for de studerende, der dagligt bruger biblioteket som læseplads – både som et pusterum fra studierne og som en mulighed for inspiration og fordybelse på tværs af fagene på humaniora.

liT.house begynder efteråret i samarbejde med Golden Days Festivalen, der sætter spotlys på 1700-tallet rundt om i København. I forbindelse med den historiske festival inviterer Det Humanistiske Fakultetsbibliotek til to events i vores helt egen version af Drejers Klub – en klub, der i 1700-tallets København var samlingssted for forfattere og forgangsmænd, og hvor der blev debatteret livligt om litteratur, musik og politik.

D. 15/9 kl. 16-17: Omkring Holberg

Holberg som historiker – en samtale med Sebastian Olden-Jørgensen og Karen Skovgaard-Petersen. Som optakt opføres en scene fra Holbergs “Niels Klims Underjordiske rejse”. 

D. 23/9 kl. 16-17: Den følsomme rejse

En samtale om den litterære genre “den følsomme rejse” med Thomas Bredsdorff, Lasse Horne Kjældgaard og Anne-Marie Mai.                                                                                                                       Optakt: Levende klavermusik af Weyse.

Arrangementerne er gratis, og alle er velkomne!

Du finder “Drejers Klub” på 1. etage lige bag ved specialerne. Her udstiller vi bl.a. også en del af den bogsamling, der var i klubbens bibliotek, samt en plancheudstilling om videnskabskvinden Maria Sibylla Merian, der i 1700-tallet drog til Sydamerika for at studere dyr og planter.

På gensyn på Det Humantiske Fakultetsbibliotek (den grå glasbygning mellem Ny KUA og byggepladsen/Gamle KUA)!

Skriv et svar