Expo Trainee for Morning Tears in Shanghai

 

Application deadline: As soon as possible! 

The international organization Morning Tears is seeking a trainee working in Shanghai with the main focus on the Shanghai Expo 2010. The internship will commence in April 2010 and end with the Expo in October 2010 (full time) with the possibility to continue as a regular Morning Tears trainee (part time) for as long as possible.  

Morning Tears was started in 1999 in China/Belgium as an informal organization with the main goal to rebuild the world for children who have lost their own. In 2005 Morning Tears became a formal non-profit organization registered under Belgian Law currently holding offices in Holland, Belgium, Spain, China and Denmark.  

Morning Tears is a non-profit organization run by volunteers. All costs are kept at a minimum to ensure the children in need the best care. Morning Tears focus on helping:

 • Children whose parents have been executed or are in prison

 

Morning Tears is looking for a trainee with the following qualifications:

 • A Bachelors degree or equivalent 
 • Must master Danish and English spoken and written – Chinese is a plus
 • Basic computer knowledge (word, excel and power point)
 • Independent, outspoken/outgoing and positive personality
 • Good networking skills

 

Work areas the trainee will be involved in:

 • Represent Morning Tears at various Expo events
 • Communicate with the media
 • Initiate and oversee events for expo
 • Assist in regular Morning Tears Shanghai events
 • Admin work

 
 

The trainee will receive a salary as a housing allowance of CNY 5.000 pr. month for the full time Expo trainee position. The following trainee position will be part time and an allowance of CNY 3.000 is given.  

Please send application and CV to Signe Kühl as soon as possible at signe@nullkuhl.net. For more information about Morning Tears please visit www.morningtears.org. For questions about being a trainee for Morning Tears please contact Morten Bech Jensen mt.trainee@nullmorningtears.com

Her tænker du på “Expo Trainee for Morning Tears in Shanghai”

 1. Idé til universitetsspeciale i det interkulturelle felt

  Skrevet af: Mik Aidt
  24. marts 2010

  Center for Kunst & Interkultur vil gerne i kontakt med studerende, der har skrevet eller som ønsker at skrive universitetsopgaver om sammenhænge mellem kunst og interkultur i kulturlivet og kulturel mangfoldighed i befolkningen
  Det kan også være opgaver om emner som kulturpolitik, globalisering, inklusion/eksklusion af kunstnere med interkulturel baggrund, nationalisme og såkaldt strukturel racisme.

  1) FORMIDLING AF OPGAVER
  Har du skrevet en opgave, kan CKI tilbyde assistance/vejledning dels med at omskrive den til en (kortere) journalistisk artikel, som kan trykkes eksempelvis i tidsskriftet Cultures eller i et landsdækkende dagblad, samtidig med at du kan få den publiceret i sin fulde længde her på CKIs hjemmeside, cki.dk, som en del af sitets vidensbase.
  Send os din opgave som word-dokument eller pdf-dokument, så giver vi tilbagemelding på, om og hvordan den eventuelt vil kunne bruges.

  2) NY FORSKNING / RESEARCH
  Ønsker du at skrive speciale inden for dette område? CKI kan bidrage med inspiration til problemstillinger og give tips om nyttige kontakter og ressourcer på området.
  Ideer til specialer, som CKI meget gerne støtter med inspiration og tips, kunne eksempelvis være:
  • Analyser og sammenlign to teatres struktur, strategi, teaterstykker, m.m.
  • Analyser og sammenlign to eller tre statsfinansierede public service mediehuse (DR, NRK, SR) i Skandinavien.
  • Undersøg til bunds og sæt tal på: hvor stort (eller lille) er problemet reelt omkring eksklusion af kunstnere med interkulturel baggrund i det danske kulturliv? (Spørgeundersøgelse af kunstnere, m.m.)

  3) IDE- OG MENINGSUDVEKSLING
  Hvilke problemstillinger og aspekter mener du bør blive debateret eller undersøgt? Ønsker du at deltage i den offentlige debat om kunst og interkultur i det danske kulturliv? CKI holder alle kanaler åbne for nye debatemner på sin facebookgruppe, facebook.com/group.php?gid=139794875256, og i kommentarfelterne nederst på alle sider på http://www.cki.dk

  Hvis du er interesseret i noget af dette, kan du kontakte os på: info@nullkunstoginterkultur.dk

  Opslag på nettet

  Københavns Universitet
  migration.ku.dk/dokument6/cki

  The Gazer – bloggen for visuel kultur
  thegazer.dk/viden-om-interkultur

Skriv et svar