Fyraftensdebat med Mungo Park

I forbindelse med Mungo Parks seneste udspil, forestillingen ET ANDET STED, inviterer Mungo Park til FyraftensDebat den 18. feb. kl. 17-18 på Jernbanecaféen (over for Hovedbanegården). 

Overskriften for debatten er ’Familien Danmark’.

DRs Lene Johansen (TVA, Deadline 17 mm.) er ordstyrer for et panel af pænt skarpe tunger: 

Historiker UFFE ØSTERGAARD
Brandingekspert LINDA JAKOBSEN
Folketingsmedlem ÖZLEM CEKIC (SF)
Sociolog MUSTAFA HUSSAIN
Filminstruktør PARMINDER SINGH

Og flere kan komme til.

Du kan nyde en fyraftensøl og lytte med eller bidrage i debatten, når vi undersøger, hvad der egentlig sker med vores lille land i disse tider. 

Vi gør det ved at tegne et portræt af “Familien Danmark” med en national og en social vinkel. Hvad forstår vi ved udtrykket “familien Danmark.” Hvem er medlem af familien? Hvad tror den på?

Og hvordan har familien det i grunden som social institution i dag? Hvilken rolle spiller familien for “Familien Danmark” i forhold til tidligere tider?  

Debatten vil være aldeles uformel og publikum vil kunne byde ind med spørgsmål og bidrage med svarene. 

Der er gratis adgang til arrangementet, men plads skal bestilles på: presse@nullmungopark.dk eller 48131300. Vi fordeler pladserne, der er begrænsede, til dem, der er først på aftrækkeren.

Jernbanecaféen et af Københavns ældste værtshuse. Det ligger på Reventlowsgade 16 ved Hovedbanegården – modsat Tivoli.

LÆS MERE OM DEBATTØRERNE
———————————————
Uffe Østergaard:
Idéhistoriker og debattør. Østergård beskæftiger sig med identitetshistorie, navnlig national identitet, som han har udfoldet i de afgørende mammutværker ’Europas ansigter’ og ’Europa. Identitet og identitetspolitik.

Linda Jakobsen: globaliseringschef i Dansk Erhverv. Ekspert i markedsføring af Danmark til udlandet. Hvordan præsenterer vi Danmark for dem, vi gerne vil have hertil: turisterne. Linda Jakobsen kan desuden dele sin viden om de udfordringer, der opstår på bl.a. arbejdspladser med forskellige nationaliteter, og fortælle om sine egne erfaringer som dansker i udlandet. 

Özlem Cekic: Medlem af Folketinget for SF. Forfatter til selvbiografien FRA FØTEX TIL FOLKETINGET. Kom til Danmark fra Tyrkiet som barn. Aktiv foredragsholder om bl.a. integration, etnisk ligestilling og mangfoldigt sundhedsvæsen samt om udsatte grupper og deres vilkår i Danmark. Bidragyder til bøgerne MIN BEDSTEMORS HISTORIE, 2007 (redigeret af Liv Thomsen),  og KLEMT MELLEM TO GENERATIONER, 2008 (redigeret af Dorthe La Cour).

Mustafa Hussain: Sociolog. Har stået bag undersøgelse af integration på Nørrerbo som det danske bidrag til den store internationale undersøgelse »Hjemme i Europa«. Forsker i mediernes konstruktion af etnicitet og forfatter til bogen MEDIERNE, MINORITETERNE OG MAJORITETEN. Hussain gjorde sig bemærket i burka-debatten, der rasede i Danmark i det forgangne år, hvor han som en af de eneste argumenterede for lighed mellem kønnene og ikke om lighed mellem religionerne.

Parminder Singh: Uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole. Idémand til forestillingen ET ANDET STED. Parminder Singhs forældre flyttede til Danmark fra Indien i 1970 for at finde arbejde. Med ET ANDET STED ønsker han at fortælle sine forældres og de danske immigranters historie.

Skriv et svar