Kuratoroplæg om ’Paul Gauguin – Hvorfor er du vred?’

Hvordan laver man en udstilling om Paul Gauguin – en kunstner, der allerede er beskrevet i et utal af udstillinger gennem tiden?

Lyt med, når museumsinspektør og kurator Anna Kærsgaard Gregersen giver en introduktion til Glyptotekets nyåbnede og anmelderroste særudstilling ’Paul Gauguin – Hvorfor er du vred?’, som genbesøger fortællingen om en af fransk kunsts mest mytologiserede figurer og stiller skarpt på kunstnerens værkproduktion fra Tahiti.

Her fortæller Kærsgaard Gregersen om sit kuratoriske arbejde, som Politikens anmelder kalder ”forbilledligt”. Samlingen af Gauguins værker er sat i et nyt lys, som lader dem spille sammen med historisk materiale fra både Gauguins fortid og hans samtid og ikke mindst med international samtidskunst. Hør om kuratorens overvejelser med at skabe et fortolkningsrum, der hverken forkaster eller benåder Gauguin. En kunstner, der med nutidens øjne levede en til tider problematisk livsførelse som tilflytter fra den franske kolonimagt og som ”seksuelt frigjort” boheme på Tahiti.

Foto: First Impressions Paul Gauguin, 2018, Yuki Kihara (1975-) © Courtesy of Yuki Kihara, the Fine Arts Museums of San Francisco, the Ny Carlsberg Glyptotek, Copenhagen and Milford Galle

Hvornår: torsdag den 3. december 2020 kl. 17-17.30

Pris
Billetten inkluderer entrébillet til museet hele dagen. Vi anbefaler, at du ser særudstillingen ’Paul Gauguin – Hvorfor er du vred?’ inden eller efter oplægget.

  • Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 85 DKK
  • Voksne: 115 DKK
  • Årskortholder/under 18 år: 30 DKK

Billetter købes via Billetto her: billetto.dk/e/kuratoroplaeg-om-paul-gauguin-hvorfor-er-du-vred-billetter-494558

Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Skriv et svar