Roselee Goldberg på CC

Talk på CC med Performas grundlægger RoseLee Goldberg 

I anledningen af udstillingen Performa Archive, og som en del af CCs talk- og debatprogram Perspectives on performance, gæster Performas grundlægger RoseLee Goldberg CC. Som optakt til ferniseringen giver den anerkendte kunsthistoriker en talk om sit mangeårige arbejde med Performa, biennalen og forskning i performancekunst. Talken er en særlig mulighed for at dykke længere ned i Performas og performancekunstens historie og fremtid. 

Talken finder sted umiddelbart inden ferniseringen onsdag d. 19.06 kl. 17-18. 

Billet til talken koster 45 kr. + gebyr. og kan købes på Billetto

RoseLee Goldberg

RoseLee Goldberg, stifter af Performa, er kunsthistoriker, kritiker og kurator. Hendes bog ’Performance Art: From Futurism to the Present’, der blev udgivet første gang i 1979, var banebrydende for undersøgelsen af performancekunst. Hun er tidligere direktør for Gulbenkian Gallery påRoyal College of Art Gallery i London og kurator på The Kitchen i New York, er forfatter til ’Performance: Live Art since 1960’ (1998) og ’Laurie Anderson’ (2000) og er tilmed hyppig bidragsyder til Artforum samt andre faglige publikationer. 

I 2005 lancerede hun New Yorks første performancebiennale, Performa 05, og lancerer i november 2019 den ottende biennale Performa 19. Goldberg har siden 1987 været professor ved New York University og er en hyppig gæsteforelæser ved Yale, Brown, Princeton og Columbia University samt andre større uddannelses- og kulturinstitutioner i USA og resten af verden.

Perspectives on performance 

CC har initieret et talk- og debatprogram under titlen ’Perspectives on performance’. Gennem debatter, performances og foredrag undersøger CC samtidens performancekunst og dens stigende popularitet hos publikum og kunstinstitutionerne. CC ønsker at udforske, hvilke nye udtryksformer live performance rummer, og hvilke udfordringer den uhåndgribelige kunstform bringer i forbindelse med udstillinger, indkøb, samlinger, formidling og publikum.  

Perspectives on Performance er støttet af Statens Kunstfond.

Skriv et svar