Udstilling: Sæt pris på kunsten

‘Sæt pris på kunsten’ viser en række værker, der reflekterer over kunstens værdi – både for individet, for samfundet og for markedet.

A Kassen, Asger Jorn, Bertel Thorvaldsen, Christian Falsnaes, Danh Vo, Elmgreen & Dragset, Goodiepal, Henning Christiansen, Ingen Frygt, Kirsten Astrup, Solvognen, TOVES

8. september 2017 – 22. december 2017

Udstillingen Sæt pris på kunsten fokuserer på kunstens egen økonomi og værdi. Udtrykket ‘at sætte pris på noget’ fletter betydningsfuldhed og økonomisk prissætning sammen, og illustrerer på den måde, hvor indlejret den økonomiske målestok er i vores sprog og vores tænkning.

Udstillingen deler sig i to. Dels i værker, der taler om kunstens betydningsmæssige værdi og dels i værker, der tematiserer kunstneren og kunsten selv som værdiskaber i økonomisk forstand.

Kunstens værdi diskuteres heftigt for tiden. Kunsten, kunstinstitutionerne og hele det dannelsesbegreb, som ligger til grund for kunstens og kunstmuseernes rolle i samfundet, tages ikke længere for givet som værdifuldt. Kunsten og museerne skal hele tiden præstere og demonstrere deres relevans.

Det er museets forhåbning, at udstillingen også kan være et reflektionsrum for værdidiskussionerne op til kommunalvalget i november.

Forfatter: MFSK

I det gule palæ midt i Roskilde ligger Museet for Samtidskunst. Museet blev grundlagt i 1991 som landets første museum for samtidskunst. I dag arbejder museet med den danske og internationale samtidskunsts nyeste udtryksformer. Det er bl.a. lydkunst, performancekunst, videokunst, netkunst og andre kunstformer, der har været med til at forny opfattelsen af kunst i de sidste årtier.

Skriv et svar