Foredrag på ARKEN om Ancher-parrets breve

Onsdag den 29. oktober kl. 18.10

P.S. Krøyer, Dobbeltportræt af Michael og Anna Ancher i anledning af deres sølvbryllup

ARKEN er lige nu aktuel med en stor udstilling om venskabet og rivaliseringen mellem to giganter i dansk kunst, Michael Ancher og P.S. Krøyer. De to kunstnere korresponderede flittigt i 27 år – om livet såvel som kunsten. I et gratis foredrag på museet den 29. oktober dykker Ancher-specialist Elisabeth Fabritius ned i brevene til og fra kunstnerparret Michael og Anna Ancher, herunder brevvekslingen mellem Ancher og Krøyer.

Barnlige skriblerier, ungdommelig kurtisering og skarpsindige udvekslinger med venner. Ancher-parrets breve er en skattekiste af humoristiske, ærlige og varme korrespondancer, som giver et unikt indblik i livet på Skagen i årene omkring det forrige århundredeskifte og ikke mindst den sagnomspundne kunstnerkoloni samme sted.

Onsdag den 29. oktober kl. 18.10 er der mulighed for at komme tæt på kunstnerparret gennem deres egne ord og beretninger, når seniorforsker og mag.art. Elisabeth Fabritius fortæller om arbejdet med den videnskabelige udgivelse af Michael og Anna Anchers breve.

Foredraget er gratis for gæster med entré til museet, og tilmelding er ikke nødvendig.

Læs mere om udstillingen Michael Ancher og P.S. Krøyer – Venner og rivaler

Skriv et svar